ŞİLE'DE TURİZMİN SORUNLARI BELİRLENDİ

Bu yıl,Turizm Haftası kapsamında yapılan kutlamaların İstanbul’daki merkezi Şile oldu

TURİZMİN SESİ


Özgür Güvenç 
İstanbul(Anayurt)-Şile'de turizm için önce ulaşım, eko turizm, kongre ve iş turizmi ile butik konseptinin ele alınması gerekliliği saptandı.İstanbul İlKültür ve Turizm Müdürlüğü, Şile Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği, Türsab, Işık Üniversitesi ve Turçev'in katılımı ile  “Şile’nin Turizm Potansiyeli” paneli yapıldı.
 
 
“Şile’yi özel turizm potansiyeli nedeniyle seçtiklerini” belirten İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, “İstanbul turizm siyasetini oluştururken; kenti, ilçeleriyle birlikte bir bütün halinde değerlendirdiklerini, turizm alanında yakalanan başarıların sürdürülebilirliği için bütünsel planlamanın şart olduğunu”açıkladı. 
 
Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ise “ Şile  turizm stratejisinin ilgili kurum ve kuruluş temsilcileriyle birlikte oluşturulmasının çok önemli bir açılım yaratacağını” dile getirdi. 
 
Moderatörlüğü Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Günenç Kıyak tarafından gerçekleştirilen panelde;Tarihi Kentler Birliği Başkanı Metin Sözen, Türsab Yönetim Kurulu üyesi Sinan Haliç ve Turçev Genel Müdürü Erol Güngör , Şile’nin geçmişten günümüze turizm potansiyelini ve günümüzdeki profilini irdeledi.
 
Şile turizm çalıştayında, Şile turizminin temel sorunları; ulaşım, konaklama, kongre-iş turizmi olanakları ve butik konseptin esas alınması gibi temel başlıklar ele alındı.
Şile'nin turizmi için ise ulaşımında özel bir taşımacılık modelinin; toplum ve turizm taşımacılığı olarak ayrı ayrı ortaya konması ve bu konuda İETT’nin desteğinin sağlanması öne çıktı.
 
Organik tarım ve eko-turizm potansiyeli bulunan Şile köyleri için özel turizm modeli oluşturulması istenirken kongre ve iş turizmi için fizibilite yapılması üzerinde duruldu.
 
Ağva kıyı bandı ile Şile’de butik konseptin yerleştirilmesi 
çalışmalarının  hızla sürdürülmesine karar verilen çalıştayda kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve ilgili tüm diğer partnerler konunun takipçisi olma noktasında anlaşmaya vardılar.