ŞİLE FENERİNİ ŞİLE BEZİ İLE GİYDİRİYORUZ

Şile Feneri 150.yıl etkinlikleri kapsamında 24 Temmuz günü, Şile'de 3 ayrı sergi birden sanatseverlerle buluşacak

TURİZMİN SESİ


Türkiye'nin en büyük Feneri olan Şile Feneri'nin 150.yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Belediyemiz, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü ve Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile bir dizi proje geliştirdi. “Işığa Kavuşma” adını verdiğimiz bu proje; bir çevresel sanat- paketleme projesi. Projeyi, İstanbul 2010 Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde 19-24 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceğiz.

Projede, Şile feneri, ışık göndermeyi engellemeyecek bir biçimde, ilgili öğretim üyeleri, öğrenciler ve teknik elemanlardan oluşan uygulama grubu tarafından balkondan(şerefeden) aşağıya doğru dökümlü bir şekilde Şile bezi ile kaplanacak. Yine aynı grup, Şile bezini kaplanan Fenerden yalıyara doğru devam ettirerek yar boyunca geniş zig zaglar çizecek, dalgalanmalar yapacak ve ucu denizin içinde sonlanacak şekilde geniş bantlar-drapeler halinde yerleştirecek. Çalışmalar sırasında kesinlikle doğaya ve çevreye zarar vermeyecek malzeme ve araç gereçler kullanılacak.

Projede, geçmişten bugüne kalan, yarınlarda da var olmaya devam edecek, Şile ile bütünleşmiş, Şile'yi Şile yapan yerel kültürel ve otantik değerlerin başında gelen Şile feneri ile Şile bezi tarihte ilk defa sanatsal bir etkinlikle bir araya gelmiş olacaklar. Ayrıca Türkiye'de ilk kez bu ebatta bir kamu binası bu teknikle giydirilecek. Bu bir anlamda birbirini yıllardır tanıyan ancak bir araya gelemeyen iki eski dostun birinin doğum gününde ötekinin onu kutlamak, hediye vermek için ziyarete gelmesiyle ortaya çıkan bir kucaklaşma, sarılma eylemidir.

TARİH:24 Temmuz Cumartesi
YER : ŞİLE MAŞATLIK PARKI
SAAT : 20:30
Halil İbrahim Atasayan 05332075039
İstanbul FM Radyo Sponsorudur.