Siirt Tanıtımı için tüm etkinliklere destek vereceğiz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Alican AKSU’ya bu hayalini gerçekleştirdiği için teşekkür ediyor kutluyorum

TURİZMİN SESİ


Siirt mutfağının kültürel miras olarak geleceğe taşınması, tanıtılması ve turizme kazandırılması amacıyla İstanbul’da düzenlenen ‘Siirt Gastronomi Kongresi’nde konuşmaya başlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Siirt Milletvekili Yasin Aktay ise Siirt mutfağını tanıtmak üzere ilk kez böyle bir çalışma yapıldığını belirterek daha sonra yapılacak yurtiçi ve yurtdışındaki tüm etkinliklere destek vereceklerini belirti. 

Lezzet deyince Aşka ve Şevke geldim.Yemek yapabilir bir becerim yok. Ama iyi bir yemek yerim. Yemek deyince dengeli yemek yemek çok önemli. Siirt’tin çok zengin bir mutfağı var. Bu mutfağın bana çok değerli olduğunu, çocukluk arkadaşım sıra arkadaşım yani ilk orta lise yıllarından bu yana arkadaşım dostum olan Alican AKSU söylemiştir. 

Alican AKSU’ya bu hayalini gerçekleştirdiği için teşekkür ediyor kutluyorum. Mutfak işi biraz da Kültür işidir. Yaptığınız bir yemekle bir felsefeyi ortaya koyarsınız. Geçmişte insanlar sadece düğünlerde bu lezzetleri bulabiliyorlardı. Şimdi herkes aynı şeyi yeme fırsatı bulabiliyor. Yemek kültürünü aynılaştıran emperyalizmden kurtulmalıyız. Yemek emperyalizmi kültürü yok ediyor. Siirt mutfağını iller bazında tanıtarak Siirt’e insanların gelmelerini sağlamalıyız. Siirt mutfağında çok cevherler çıkıyor. Tatlı bir tartışmaya konu olan Büryan Siirt’e mi Bitlis’e mi ait olması tartışmalara yol açmaktadır. Biz bu tartışmanın sonuçlanmasını istemiyoruz. Organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ediyor Allah bolluğumuzu arttırsın diyorum dedi.