SHOPPİNG FEST'TE 7.5 MİLYAR TL CİRO

Bu yıl 9-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen İstanbul Shopping Fest hedeflenen başarıya ulaştı. İstanbul Shopping Fest Eşbaşkanları Yılmaz Yılmaz ve Hakan Kodal sürenin yarı yarıya kısalmasına rağmen cirolarda başarı yakalandığını açıkladılar

TURİZMİN SESİ
Bu yıl 9-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen İstanbul Shopping Fest'in değerlendirme toplantısı Çırağan Sarayı Mabeyn Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır katılırken İstanbul Shopping Fest İcra Kurulu Eş Başkanları Yılmaz Yılmaz ve Hakan Kodal birer sunum yaparak sonuçları değerlendirdiler.

7.5 MİLYAR TL CİRO ELDE EDİLDİ
İstanbul Shopping Fest Eşbaşkanları Yılmaz Yılmaz ve Hakan Kodal, geçtiğimiz yıl 40 gün süren İstanbul Shopping Fest'in bu yıl süresinin 20 güne indiğini ancak geçtiğimiz yıl elde edilen ciro ile aynı seviyenin yakalandığını dile getirdiler. Yılmaz ve Kodal'ın verdiği bilgilere göre, 20 günlük sürede 7.5 milyar TL'lik harcama yapılırken bunun 5.1 milyarlık kısmını banka ve kredi kartları ile gerçekleşen harcamalar, 2.4 milyar TL'lik kısmını ise nakit harcamalar oluşturdu.

Mehmet Büyükekşi: Yüzde 64'lük artış başarının bir göstergesi
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de yaptığı konuşmada İstanbul Shopping Fest ile elde edilen başarının altını çizdi. Büyükekşi şunları kaydetti: "İstanbul'a 21 gün boyunca bir coşku getirdik. Özellikle yabancı ziyaretçilerin kredi kartı harcamalarında yüzde 64'lük artış ulaşılan başarının bir göstergesi. Tax free alışveriş miktarı yüzde 51 arttı. Türk Hava Yolları'nın Haziran ayı doluluk oranları yüzde 72'den yüzde 79'a çıktı."