SHOPİNG FEST'İN RAKAMSAL BAŞARISI

İstanbul Shopping Fest'in sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, etkinliğin İstanbul turizmine sağladığı katkıyı rakamlarla anlattı

TURİZMİN SESİ
İstanbul Shopping Fest'in sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, etkinliğin İstanbul turizmine sağladığı katkıyı rakamlarla anlattı. Taşbaşı şunları söyledi:

İRANLI VE ORTADOĞULU TURİST SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ YAŞANDI
"İstanbul gibi bir yerde bu işi yapmak gerçekten zor bir iş. Geçen yılda yaptığımız hatalardan dersler çıkarttık ve bu yıl daha başarılı geçti. Önümüzdeki yıl daha başarılı 5 yıl sonra daha başarılı olacak. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye katkılarından dolayı teşekkür etme istiyorum. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUROB Başkanı Timur Bayındır, hepsi çok ciddi destek verdiler ve bu proje başarıya ulaştı. Bu sene geçen yıla göre gelen ziyaretçi sayısında yüzde 21.5'lik artış yaşandı. Türkiye yüzde 3 ekside. Bunu düşünürsek ne denli başarılı bir organizasyon yapıldığı görülüyor." "İran'da yüzde 70'e yaklaşan gizli bir devalüasyon var. Türkiye'ye gelen İranlı turist sayısında yüzde 40'lara varan düşüş yaşanırken İstanbul'a gelen İranlı turist sayısında yüzde 24 artış yaşandı."

HAZİRAN'DA İSTANBUL'A GELEN YERLİ VE YABANCI ZİYARETÇİ SAYISI 6 MİLYONU AŞTI
37 ülkede 40 Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığıyla yaptıkları tanıtım çalışmalarını anlatan Taşbaşı, İstanbul Shopping Fest için yapılan tanıtım harcamasının 5 milyon dolar olduğunu söyledi. Organizasyonun hem yerli hem de yabancı turist sayısı bakımından ciddi bir hareketlenme doğurduğunu kaydeden Taşbaşı, "İstanbul'a havayolu ile gelen yerli ziyaretçi sayısı 2.3 milyonla 2011 yılına göre yüzde 15 artış yaşandı. Otobüsle gelen yerli ziyaretçi sayısı ise 2.8 milyon ile geçtiğimiz yıla göre yüzde 12 arttı. Aynı dönemde yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 21.5 arttı" diye konuştu.