SERKAN ÇAĞRI, AMERİKA YOLCUSU

Kendi geliştirdiği klarnet modeli ve müzikal çalışmaları ile de tanınan akademisyen klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, müziğimizi yurt dışına başarıyla taşırken Amerkan Üniversitelerinde workshoplara ve söyleşilere katılmaya çağrıldı

TURİZMİN SESİ-Özgür Güvenç

Geride bıraktığımız a ay müziği ve sanatçı kimliği ile Amerika üniversitelerinden North Caroline'de klarnet dersleri de veren ve ünlü akademisyen Bojana Kragulj'un "doktora tezi"ne konu olan Çağrı'ya, Amerika'dan beklenen müjdeli haber ulaştı. Bojana Kragulj'un "Serkan Çağrı ve Müziği" konulu tezi üniversite yönetimi tarafından kabul edildi. Serkan Çağrı'nın geliştirdiği klarnet modeli ve tekniği komisyon tarafından büyük takdir kazanırken, Çağrı'ya Amerika'nın kapısını da araladı.

Serkan Çağrı model klarnet Amerika'da
Başarılı klarnetçi, üniversitede tez konusu olduktan sonra Amerika'dan konser teklifleri almaya başladı. Çağrı, 2012'de gerçekleşmesi planlanan turnede ABD'nin kuzey, batı ve iç kesimlerindeki önemli konser salonlarında Türk klarnetini tanıtacak. Üniversitelerde söyleşi ve workshop'lara konuşmacı olarak katılacak. Usta müzik adamıSerkan Çağrı, sır gibi sakladığı ve bu yaz dillere dolanacak şarkılardan oluştuğunu belirttiği yeni albüm projesini dinleyicileriyle buluşturmak için gün sayımına başladı.