SERGİDE PATRONLAR BULUŞTU

Geleneğe ait düşünce ve üretim biçimlerinin modern ve çağdaş sanattaki izlerini süren 9 sanatçının 105 yapıtından oluşan "Gelenekten Çağdaşa" adlı sergi, İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde açıldı

TURİZMİN SESİ


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansının katkılarıyla gerçekleşen serginin açılışında konuşan İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, serginin, sayısız topluluğun, birçok dinin ve kültürün izlerini taşıdığını belirterek, tarihsel ve kültürel mirası irdeleyen sanatçıları n çalışmalarının, batılılaşmadan bugüne Türkiye'deki sanatın gelenekle olan ilişkisine odaklandığını ve çağdaş sanatta geleneğin anlamını tartışmaya açtığını kaydetti.

Eczacıbaşı, başta İstanbul 2010 AKB Ajansı olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti. İstanbul 2010 AKB Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç de, serginin, eski hatıraları tazeleme ve Türk resim sanatının geçirdiği dönemleri izleme açısından büyük bir önem taşıdığını, Türkiye'nin 200 yıllık batılılaşma serüvenine de ışık tutacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Oya Eczacıbaşı, serginin açılmasına desteklerinden dolayı Avdagiç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan ve iş adamı Ethem Sancak'a plaket verdi.
Açılış törenine, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile cemiyet ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Sergi, 23 Mayısa kadar ziyarete açık olacak.