SENSİMAR DÜNYASI BÜYÜYOR

Dünyanın en büyük Tur Operatörü TUI'nin Oluşturduğu çiftlere özel konsepti olan Sensimar her yıl bünyesine yeni ülkeler ve destinasyonlar katarak büyümeye devam ediyor

TURİZMİN SESİ-Halil Öncü-SİDE

TUI Hannover'den, Sensimarların Başındaki en önemli yetkili isim olan Andreas Pospiech “Şu an dünyanın bir ucundan diğerine ulaşmış bulunmaktayız, dünyanın dört bir yanında 12 ortağımızla ve vermiş olduğumuz hizmet kalitesi ile artık TUI'nin amiral gemisi durumundayız” dedi.Dünyanın en büyük Tur Operatörü TUI'nin Oluşturduğu çiftlere özel konsepti olan Sensimar her yıl bünyesine yeni ülkeler ve destinasyonlar katarak büyümeye devam ediyor. Sensimar markası ilk olarak Türkiye'nin turizm cenneti Antalya ili Side beldesinde, Emirhan Oteller Bünyesinde dünyaya gelirken, Sensimar Proje aşamasından ve konseptin işlevliği açısından Arslan Zeki Demirci ve Ahmet Demirci önderliğinde bütün TUI verileri ve konsept gereklilikleri baz alınarak inşa edildi. Konseptin en önemli özelliği çiftlere yönelik olması ve sakin, huzur dolu ve de mükemmel hizmeti hedef alması.

Bu çerçevede Andreas Pospiech önderliğinde, her yıl dünyada ki tüm Sensimar'ların buluştuğu ve beyin fırtınası şeklinde geçen konsept bilgilendirmeleri ve eğitimler; Otel patronlarının, Genel Müdürlerin, Yiyecek & İçecek Müdürlerinin, Aşçıbaşıların ve Ön Büro Müdürlerinin katılımıyla, Konseptin ilk oteli ve en başarılı örneği olan Sensimar Side Resort & Spa' da 18 Şubat – 26 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleşti. Toplantıya TUI Hannover'den Andreas Pospiech, Judith Rott, Siri Schulte, Julia Kral, Hasan Yiğit, Arne Jablonka, Marta Kadlubiska, Julia Wieland, Sina Barner, Anna Brandes, Matthias Günther, Philipp Harteneck, Fiona Humphries, Harald Zeiss, Maria Gkonta, Ervin Horvath ve Ev Sahipliğini yapan Sensimar Side Resort & Spa' dan Emirhan Grup Başkan Yardımcısı Ahmet Demirci, 2. Başkan Yardımcısı Zeki Emir Demirci, Genel Müdür Salih Başaran, Y&İ Müdürü Yasin Tüzel, Önbüro Müdürü Bülent Gürsoy ve Aşçıbaşı Necmi Bayram'da ev sahipleri olarak katıldı.

Andreas Pospiech,” Vermiş olduğumuz hizmet kalitesi ile artık TUI'nin amiral gemisi durumundayız”

Toplantının en dikkat çeken kısmı ise Sensimarın artık Karayip denizi, Atlas Okyanusu, Akdeniz, Kızıl Deniz ve Andaman Denizine ulaşmış olması. Toplantıya 6 ülkeden toplam 70 kişilik bir katılım olorken, TUI Hannover'den Sensimarların başındaki en önemli yetkili isim olan Andreas Pospiech yaptığı açıklamasında “Şu an dünyanın bir ucundan diğerine ulaşmış bulunmaktayız, dünyanın dört bir yanında 12 ortağımızla ve vermiş olduğumuz hizmet kalitesi ile artık TUI'nin amiral gemisi durumundayız. Hedefimiz 2015 yılı itibari ile 19 tesise ulaşıp, hizmet kalitesini daha da artırmak” dedi.

Toplantılar dört ayrı grup halinde yapıldı.
İlk grup ön büro müdürlerinin katılımı ve Sensimar Misafir karşılama prosedürleri ve yenilenen prosedürler anlatıldı. İkinci grup Aşçıbaşıların olduğu ve büfe sunum teknikleri, uluslar arası sosların ve Sensimara özel sosların belirlenmesi üzerine eğitimler ve toplantılar yapıldı. Üçüncü grupta ise Yiyecek ve İçecek Müdürlerinin katıldığı ve F&B konseptinde ki standartların aktarılıp, yeni konseptler için Beyin fırtınasının yapıldığı ve yeniliklerin hazırlanıp 2012 sezonuna yönelik Franchise meeting için sunumların hazırlandığı bir toplantı oldu. Dördüncü grup olan Otel Sahiplerinin ve Genel Müdürlerin katıldığı Franchise Meeting, Konseptin gereklilikleri, otellere düşen sorumluluklar ve yeni eklenen standartlar ile ilgili bilgi ve de 2011 sezonu değerlendirmeleri şeklinde gerçekleşti.