SEN GERÇEKMİSİN NOEL BABA

Noel Baba'nın hayatı Dünyada ilk kez, film, belgesel, tiyatro, bale, pandomim ve müzikal ile anlatılacak

TURİZMİN SESİ


Ön hazırlıkları ile teknik çalışmaları üç yıl süren, prodüksiyonu TOUREXPİ tarafından üstlenilen ve merkezi New York da bulunan Digital Film tarafından çekilen Sen Gerçekmişsin Noel Baba'nın perde çekimlerinin ardından 11 aydır devam eden perde ve sahne perfosmanları da tamamlandı.

Noel Baba'nın hayatı Dünyada ilk kez, film, belgesel, tiyatro, bale, pandomim ve müzikal ile anlatılacak. Senaryosu Muammer KARABULUT tarafından yazılan yapıtın ana teması ise Aziz Nikolaus'un Patara'da doğumundan 15. yy'a kadar geçen süreç ile Noel Baba'ya dönüşmesi ve 20. yy sonunda da kendi yurdundan BARIŞ'la anılması olarak açıklandı.

Kemer'de 15 Mayıs 2011 tarihinde tüm sahne oyunları kullanılarak gösterime girecek olan oyun için 1,000 milyon EURO harcandı… Merkezi Almanya'da olan TOUREXPİ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin BARANER, oyunun sırası ile Tayland, Almanya, Avusturya, İsviçre, Macaristan, ABD ve Kore'de sahneleneceğini söyledi.

BARANER yaptığı yazılı açıklamada, “çekimlerin sahne performansı için, özellikle profesyonel tiyatro oyuncuları tercih edildi. Koroegrafisi uluslararası bale sanatçısı olan Kürşat KILIÇ, görüntü düzenlemeleri aynı zamanda uluslararası bale sanatçılarımızdan Şencan SEMERCİ tarafından yapıldı. Gerçek Noel Baba'nın dünyada çok bilinen üç Kızı evlendirmesi, üç kimsesiz çocuğu kurtarması, gemicilerin ve mahkumların koruyucu Azizi olması gibi klasikleşen hikayeleri ise perde uyumlu sahne dekoru ile anlatılacak. Böylelikle Aziz Nikolaus'tan Noel Baba'ya geçen 1600 yıllık süreç, ilk kez bu oyunla ikonalaşacaktır” dedi.

Hüseyin BARANER Dünyada büyük yankı uyandırması beklenen Sen Gerçekmişsin Noel Baba'nın Kemer'de sahnelenmesinin ardından, Türkiye'nin kültürel tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca dünya'da ilke kez Kemer'de 360m2 sahnede, 10x6 ebatlarında ki 60m2 perdenin önünde oynanacak ekranın hazır olduğu ve oyunun anısına 14 Mayıs'da tamamlanacak olan 3500 kişilik anfi tiyatronun da yapımının tamamlanacağı bildirildi