SELÜLİT TEDAVİSİ İÇİN GEÇ KALMAYIN

Plaj sezonu için geri sayım başlarken, kadınları fazla kilolardan ve selülitlerden kurtulma telaşı aldı

TURİZMİN SESİ


Yazın plajda gönlünce güneşlenebilmeyi ve dilediği her şeyi giyebilmeyi hedefleyen kadınlar, selülitlerden kurtulmak için alternatif yöntemleri araştırmaya başladı... Selülitin şişman ya da zayıf ayrımı yapmaksızın her kadında görülebildiğini belirten Epila Slimed Club genel koordinatörü Ayşe Bocan dilediğimiz gibi bir yaz geçirebilmemiz için bize en etkili selülit tedavisi olan mezoterapiden bahsetti.

Mezoterapi yönteminde 4 - 6 milimetrelik iğneler yardımıyla sorunlu bölgeye küçük miktarlarda ilaçlar verilir. İğneler oldukça küçük olduğundan, tedavi esnasında sinek ısırığından farklı bir acı hissedilmez. Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kullanılan mezoterapi teknik olarak, dolaşım düzenleyici, yağ eritici ve yağ taşıyıcı ilaçlarla belirli vitaminlerin bir karışım halinde cilt altına, çok ince iğnelerle verilmesidir. Sellülitli alanda kan akımının ve lenfatik dolaşımın düzenlenmesiyle, yağ depozitleri çözülür, yağ hücreleri yağlarını yakmaya başlar ve sertleşmiş bağ dokusu düzelir. Mezoterapinin en büyük avantajlardan birisi bölgede zayıflama sağlarkan sarkma probleminin olmaması ve tam tersine toparlama ve şekillenme göstermesidir.

Sadece selülit değil aynı zaman da fazlalıklar da gider
Mezoterapi yöntemiyle kişi selülitlerinden kurtulduğu gibi, bölgesel yağ fazlalıklarından da kurtuluyor. 4. seansın sonunda ödem çözülüyor, incelme başlıyor. 6. seans sonunda incelme ve selülitlerde iyileşme gözle fark edilir düzeye geliyor. Mezoterapi tedavisı kişiden kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 8-10 seans sürer.(gerektiğinde daha fazla)Yöntem son derece pratik olup ortalama 10-15 dakika da gerçekleşir. Seanslara düzenli bir şekilde devam edildiğinde bölgedeki selülitlerde azalma ve yok olma istenilen bölgede 10- 20 cm arasında hızlı ve zayıflama meydana gelir.

Mezoterapinin avantajları
*Sonuçların hızlı ve kesin olması(ortalama 3. cu seanstan sonra sonuçlar gözlemleniyor)
*Doğru kişilerce uygulandığında her hangi bir yan etki içermemesi.
*Cerrahi yöntemlerin aksine lokal ve ya genel anetezi gerkmemesi,ve uygulamadan sonra kişinin günlük aktivitelerini herhangı bir şekilde etkilememesi.
*Kozmetik yöntemler(yosun,parafin,masaj…)göre çok daha etkin sonuçlar sağlaması
*Kısa sürede gerçekleşmesi