Şehit ve Gazi aileleri için defile düzenlenecek

Moda tasarımcısı Murat Günhan, 16 Nisan'da Şehit ve Gazi Ailelerinin yararına bir defile düzenlenecek

TURİZMİN SESİ- EGEM KURT

Daha önce birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan moda tasarımcısı Murat Günhan Harbiye Askeri Müze'de Şehit ve Gazi Ailelerinin yararına  defile düzenlenecek. Defilenin tüm gelirleri Şehit ve Gazi Ailelerinin yararına  kullanılacak. Bu defile benim yapmış olduğum defilelerden biraz daha farklı benim için. Asker çocuğu olduğum içinde bu benim için daha bir anlam taşıyor. Ülkemizde yıllardır yaşanan ve hala yaşamakta olduğumuz asker kayıpları beni inanılmaz üzüyor ve geride kalan aileler için çok üzülüyorum. Bu aileleri ben çok yakından takip ediyorum ve elimden ne geliyorsa maddi manevi naçizane yardım etmeye çalışıyorum. O kadar çok dul, yetim ve öksüz şehit aileleri var ki inanamazsınız. Bunun için bir yardım defilesi düzenlemek istedim ve herkes 100 TL bir bağış yapsın istiyorum. 

 
Defileye izleyici olarak katılmasalar bile yardımda bulunabilirler. Bu organizasyonu tek başıma hazırlıyorum ve tüm manken arkadaşlar hiç bir ücret almadan podyumda yürüyecekler. Bu yıl ilk kez erkek koleksiyonum da bu proje ile sunacağım. 15 erkek ve 25 bayan manken olmak üzere 40 manken podyumda yürüyecekler. Defilenin sunumunu sevgili arkadaşım Şenol İpek yapacak. Defile öncesi Hülya Süer 3-4 türküsü ile geceye renk katacak. Geçen sene Ekim ayında bu konu ile ilgili çalışmalara başladım. Birçok şehit ve gazi ailesi tanıdığım insanlar var ve hakikaten bu insanların yardıma ihtiyaçları var. Ben kendi çapımda daha fazla nasıl yardım edebilirim diye düşünürken, bir defile ile büyük kitlelere ulaşıp daha çok yardım toplayabilirim diye düşündüm. Murat Günhan Fashion Show için şu ana kadar maddi destek olan hiç kimse yok fakat manevi desteğini esirgemeyen bir çok isim var. Sanırım isimlerini yazsam sayfalar dolar. Sadece beni yalnız bırakmayan tüm manken arkadaşlarım, gecede sahne alacak olan Hülya Süer hanıma sonsuz teşekkür ederim. hiç biri o gece hiçbir ücret talep etmeden Şehit ve Gazi aileleri için yardımda bulundular. 
 
Defile sonrası 1 hafta dinlendikten sonra yeni projelere başlamak istiyorum. Türkiye genelinde defileler düzenlemek istiyorum. Kıbrıs, Dubai ve Paris'ten defile yapmam için istekler var fakat o projeleri iyice inceleyip sağlam adımlarla yoluma devam etmek istiyorum. Sosyal sorumluluk projeleri üretmek ve bu anlamda toplumda bir farkındalık yaratmak sizin için ne kadar önemli ? Aslında amacım bir farkındalık yaratmak değil ama bu tip projeleri üretmek ve hayata geçirmek ister istemez bir farkındalık yaratıyor. Ben Moda tasarımcısı olduğum için sanırım bir defile ile sosyal sorumluluk projesi oluşturmak daha çarpıcı oluyor.