SEDEF KULE EN ÖNEMLİ KALICI ESER OLACAK

Başkan Hamdi Sedefçi, Edirne'nin çehresini değiştirecek olan ve turizmi canlandırma açısından çok önemli olan Sedef Kule'nin maketi proje ekibi tarafından hazırlanarak Belediyeye gönderildi

TURİZMİN SESİ
Sedef Kule'nin maketiyle birlikte poz veren Başkan Sedefçi, “2011'de projeye başlıyorum” dedi. Proje Mimarı Ragıp Buluç tarafından Sedef Kule'nin maketinin hazırlandığını belirten Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi “Hayal” olarak nitelendirilen projesinin maketiyle birlikte poz vererek, “Ocak meclisinde ihale için encümene yetki verip, Şubatta da ihale yapacağım” diye konuştu.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Edirne'ye gelen yıllık 700 bin civarında turistin bir milyon seviyesine yükseleceğini belirten Sedefçi, “Sedef Kule muhteşem bir proje. Ancak bunu iyi anlatmalı ve tanıtmalıyız. Kulenin tamamlanmasıyla birlikte turist sayımızda ciddi bir artış hedefliyoruz. Kule'ye gelerek Osmanlı kayıklarıyla kuleye çıkan insanlarımızdan kişi başı 2,5 lira bir ücret, kuleye çıkmak için de 10 TL almayı düşünüyoruz. Kabaca bir hesapla kule yapım maliyetini 3-4 yıl gibi kısa bir sürede çıkaracaktır” dedi.

Kule'nin yatırım maliyetinin 20 milyon TL olacağını ve yüksekliğinin de 155 metre olacağını belirten Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, “Söylenenlerin aksine bu proje hayal olmaktan çıkarak benim yaptığım kalıcı en önemli eser olarak tarihe geçecek. Edirne'de denizimiz var ancak çok uzakta, denizi getiremesek de deniz gibi büyük bir gölet yaparak da Edirnelilerin özlemini bir nebze olsun azaltmayı hedefliyorum” diye konuştu.