SAYILI GÜNLER HEYECAN DORUKTA

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Holiday Inn Istanbul Airport North Otel'de gerçekleştirilen Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları tanıtım toplantısında konu ile ilgili sorularımızı yanıtladı

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Hande Kurt : Öncelikle tebrikler Başkanım, Erzurum Universiade 2011 Kış oyunlarının ev sahibi ,konu hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler : Teşekkür ederim. Erzurum'un büyük organizasyonu gerçekleştirmesine sayılı günler kaldı. Dolayısıyla bütün şehir ciddi bir heyecan yaşıyor. Şehrin belediye başkanı olarak ,bir Türk vatandaşı olarak biz de çok heyecanlıyız ve gururluyuz. İnşallah 27 Ocakta ,57 ülkeden gelecek sporcuları ,dünyadan gelecek misafirlerimize ev sahipliği yapıp onları ağırlamayı planlıyoruz.

Bu büyük bir organizasyon şehir açısından, ülkemiz açısından çok önem arz ediyor. Çünkü yıllarca biz karı hep bir külfet olarak gördük ama şimdi artık nimet olma zamanı geldi. Bir taraftan spor kenti oluyoruz Erzurum olarak ,650 milyon liraya varan bir yatırım gerçekleştirildi. Belki Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tek kalemde bir spor tesisi anlamında ilk defa bu kadar ciddi bir yatırım yapıldı.

Biz artık büyük organizasyonlara ev sahipliği yapan marka şehir olma noktasında ciddi adımlar atan bir şehir istiyoruz. Erzurum'u böyle görüyoruz .Hem spor kenti oluşu hem de kongre merkezi oluşan bir kent oluşturmak hedefindeyiz. 2011 yılı bizim için bir başlangıç ,bu şehir için bir milat. Ama bundan sonrasını çok iyi planlamamız lazım .

Bu tesisleri en iyi şekilde kullanabilmemiz , hep dolu tutmamız gerekiyor ve bu planlamalarımız da var. İnşallah Erzurum, doğunun parlayan yıldızı ,modern ve yaşanabilir bir şehir haline geliyor. Bunu hep birlikte el ele vererek yapacağız. Erzurumun ve bölge illerinin kalkınması anlamında kış turizmi çok önem arz ediyor.

Bir taraftan da Türkiyemiz açısından büyük önemi var. Çünkü ülke olarak kış turizminde ülke olarak çok gerilerde duruyoruz. Halbuki ülkemizin dörtte üçü dağlık alan ve yılın yarıdan fazlası karlarla kaplı olan ve gerçekten güzel pistlere sahip olan bölgelerimiz var. Erzurum Palandöken bu anlamda bir merkez ve bir marka. Dünyadaki sayılı pistlerden birisi Erzurum'da bulunuyor. Bu değerleri iyi kullanabilmek lâzım. Ciddi manada kış turizmini etkin kılıp özellikle turizmin merkezi, turizmin şehri olmayı hedefliyoruz.

Hande Kurt : Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e teşekkür ederiz...