SARIYER KIZILAY HİZMET BİNASI AÇILDI

Sarıyer Belediyesi'nin yer tahsis ederek binasını yaptığı Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanlığı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman'ın katılımıyla hizmete açıldı

TURİZMİN SESİ
Açılış töreninde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Türk Kızılayı'nın toplumsal dayanışmanın ete kemiğe büründüğü bir kurum olduğunu belirterek, “Dünyanın her yerine herkesten önce yardım götüren Kızılay'ımıza destek vermenin ve bu binayı hizmete sunmuş olmanın gurur ve şerefini yaşıyorum” dedi.

Yer tahsisi, binanın yapılması ve diğer tüm altyapı hizmetleri Sarıyer Belediyesi tarafından sağlanan Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanlığı Bağlar Mevkii Nuri Paşa Caddesi'ndeki yeni yerinde hizmet verecek. Sarıyer Belediyesi'nin sağladığı imkanlarla hayata geçirilen yeni bina ile Kızılay Sarıyer Şubesi kiradan kurtularak olanakları daha fazla olan yeni binasında vatandaşların hizmetinde olacak.

Açılış kurdelesini Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ile birlikte kesen Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kızılay'a hizmetlerinin bununla sınırlı kalmayacağının altını çizerek, “Biz Sarıyer Belediyesi olarak imkanlarımız elverdiği ölçüde Kızılay'a gereken desteği vermeye devam edeceğiz. Bu binanın yapımında emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı olsun” diye konuştu.

Yoğun bir kalabalığın olduğu açılışa, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman başta olmak üzere ilçe protokolü, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Ayber, Mustafa Tok, Seçkin Özdemir, Mehmet Metilli, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Türk Kızlayı Sarıyer Şubesi yönetim kurulu üyeleri, belediyenin birim müdürleri, siyasi partilerin yöneticileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Osman Güloğlu yaptıkları konuşmalarda, Türk Kızılayı'nın her koşulda yardıma muhtaçlara elini uzattığını belirterek, “Kızılay dostu” olarak nitelendirdikleri Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e binayı Kızılay'a kazandırdığı için teşekkür ederek, Kızılay ve Başkan Şükrü Genç'in dayanışmasını simgeleyen sımsıkı kenetlenmiş iki eli temsil eden bir hediye verdiler. Ayrıca Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Osman Güloğlu, Başkan Şükrü Genç'ten Sarıyer'e yapacakları Öğrenci Evi Projesi'ne destek vermesini istedi. Talebi olumlu yanıtlayan Başkan Şükrü Genç, “Çocuklarımız için gerekirse denize kazık çakarız” dedi.

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ise hayır, yardım ve merhametin birleştiği bir kurum olan Kızılay'a her zaman sahip çıkılması gerektiğini dile getirerek, “Binanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Açılışta, Yaşar Dedeman Lisesi öğrencisi Merve Çalış'ın okuduğu Kızılay konulu şiir katılanlardan büyük alkış aldı. Kalabalık bir katılımın olduğu açılış töreni, kurdelenin kesilmesinin ardından binanın gezilmesi ve ikramların ardından son buldu.