SARIYER GAZETECİLERİ UNUTMADI

“4.Babıâli Günleri” kapsamında birçok etkinliğe katıldıklarını ancak 64 gazetecinin hala cezaevinde olduğunu hatırlatan Turgay Olcayto, Babıali Günleri'ni bir şenlik havasında geçirmemiz söz konusu değil” dedi

TURİZMİN SESİ


Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Sarıyer Belediyesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Babıâli Günleri” kapsamında Boğaz'da gazetecileri ağırladı. Kireçburnu'ndaki Haydar Aliyev Parkı'nda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından, 13 Eylül 2011 akşamı gazeteciler onuruna verilen “Babıali Kokteyli”ne beş yüzden fazla gazeteci katıldı.

Gazetecileri, Haydar Aliyev Parkı'nda karşılayan Başkan Şükrü Genç, “Sizi Boğaz'ın bu güzel noktasında ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz” dedi.Basın özgürlüğünün demokratik toplumlar için olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Başkan Şükrü Genç, bunu sağlamak için aydınlara, gazetecilere ve mühendislere düşen görevin yanı sıra yerel yöneticilere de önemli sorumluluklar düştüğünün altını çizdi.

Olcayto; 64 gazeteci hala cezaevinde
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanvekili Turgay Olcayto, Sarıyer Belediyesi'nin davetinden duydukları memnuniyeti Başkan, Şükrü Genç ve belediye çalışanlarına ilettiği konuşmasında tutuklu gazetecilerden de söz etti. “4.Babıâli Günleri” kapsamında birçok etkinliğe katıldıklarını ancak 64 gazetecinin hala cezaevinde olduğunu hatırlatan Turgay Olcayto, Babıali Günleri'ni bir şenlik havasında geçirmemiz söz konusu değil” dedi. Gazeteciler onuruna verilen kokteylde misafirlere Sarıyer Böreği, midye ve çeşitli ikramlarda bulunulurken,kokteyle; çok sayıda tanınmış gazetecini yanı sıra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ile belediyenin birim müdürleri de katıldılar.