SARIMSAK FESTİVALİ START ALDI

Taşköprü Belediyesi'nin bu yıl 24.'sünü gerçekleştirdiği, Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali, 5 Ağustos tarihinde coşkuyla başladı.

TURİZMİN SESİ


Festival'in 5 Ağustos tarihinde gerçekleşen açılışına, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Eski Devlet Bakanı İstanbul Bağımsız Milletvekili Murat Başesgioğlu, Kastamonu Milletvekilleri Hasan Altan ve Mehmet Serdaroğlu, Demokrat Parti genel Başkan Yardımcıları Ufuk Söylemez ve Ahmet Uyanık, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Kastamonu Eski Milletvekili Mehmet Yıldırım, Emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, Kastamonu Dernekler Federasyonu (Kas-Der-Fed) Genel Başkanı Selami Çelebioğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Festival, 8 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecektir. Festival kapsamında,6 Ağustos'ta Mega Star Tarkan konser verecektir.




AÇILIŞ
İlk olarak ilçeye adını veren tarihi köprünün önüne yeni yapılan sarımsak heykelinin
kurdelesinin kesilmesinin ardından, festival kurdelesi kesildi.
Program, yöresel ürünlerin sergilendiği stantların gezilmesi ve kortej yürüyüşüyle devam etti.
Daha sonra, kortej eşliğinde üstü kapanan pazar yerinin ve 1. Polmpeiopolis Tarım ve
Hayvancılık Fuarı'nın açılışı yapıldı.
Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'ndaki program ise, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Mehteran gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin
Arslan, festivallerin önemine değinerek, her festivalin kendine özgü özelliliği vardır. Bizim
festivalimiz de taşıdığı kimlik ile ülke genelindeki öncü festivaller arasındadır dedi.

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ TAPU DAİRESİ DEĞİLDİR'

Festival'de konuşan DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, “Ülkemizde dalgalanan bayrak Taşköprü Belediyesi'ne girdiğimde gördüğüm Al Yıldızlı bayağımızdır ve bu hep böyle kalacaktır. Bazı belediye başkanlarının makam odalarında Al Yıldızlı bayrağın yanında, dalgalanmasını istedikleri bayrakları kabul edemeyiz. Türkiye Cumhuriyeti toprak satan bir tapu dairesi değildir. Bugünkü, işimiz referandum değildir. Milli birlik ve beraberliğimizi koruma işidir. Cumhuriyetimize, ordumuza sahip çıkma işidir. Vereceğimiz karar, devletin önündeki tehlikeyi ortadan kaldıracak bir karar olacaktır. Biz devletimizi saymaz, korumazsak Allah bizi çarpar. Bizim işimiz bunu korumaktır. Biz, barış istiyoruz. Ama bir şartla, milli sınırlarımız içinde, bayrağımıza, toprağımıza saygılı bir şekilde olmak kaydıyla devletimiz herkese hakkını verecektir” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ GELİŞMELERİN YAŞANACAĞI BİR SÜRECE GİRİYORUZ

Sarımsak Festivali'nde konuşan Eski Devlet Bakanı Bağımsız İstanbul Milletvekili Murat
Başesgioğlu'da, ülke olarak önümüzdeki günlerde önemli gelişmelerin yaşanacağı bir sürece girme noktasında olduğumuzu, 3 yıl için 3 kez milletimizin hakemliğine gidileceğini kaydetti.
Başesioğlu, 12 Eylül'deki referandumla ülke olarak “İnşallah daha gelişmiş bir refah seviyesine ulaşmamıza katkı sağlayacaktır” dedi.
MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu'da yaptığı konuşmada, 1987 yılında kendi belediye başkanlığı döneminde bu festivali başlattığını ve bugün gelinen noktaları gördüğünde ne kadar önemli bir adım attıklarını görmekten mutluk duyduklarını belirtti.
AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan'da, gerek belediye başkanlığı döneminde, gerekse hükümet olarak yaptıkları çalışmalarını anlatarak festivallerin önemine değindi.

BEŞ ÜLKEDEN YABANCI EKİP

Romanya, Litvanya, Montenogro, Cezayir ve İspanya gibi yabancı folklor ekipleri birbirinden güzel halk danslarını Taşköprülüler için sergiledi.
24. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali, cuma akşamı ünlü Mega Star
Tarkan, cumartesi günü akşamı da ünlü sanatçı Bengü ve Hasan Yılmaz konserleri yer alacaktır.
Sarımsak Festivali pazar günü akşamı Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının vereceği açık hava konseri ile sona erecektir.