SARIGÜL’DEN SİGARA DENETİMİ

Şişli Belediyesi, kamuya açık kapalı mekanlarda başlayan sigara içme yasağının ilk gününde ilçede denetimler yaptı

TURİZMİN SESİ


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, uygulamanın ilk gününde ilçedeki kafeterya, restoran, vb. kamuya açık işletmeleri denetleyerek sigara içme yasağına uyulup uyulmadığı konusunda kontrol etti. Türkiye'de kapalı mekanlarda sigara içilmesini önlemeye karşı ilk uygulamayı, bundan iki yıl önce “Dumansız Masa” uygulamasıyla başlatan Şişli Belediyesi, sigara yasağının başladığı ilk gün Mustafa Sarıgül ve belediyenin zabıta ekipleri ile birlikte bölgedeki cafe, restoran ve alışveriş merkezlerini denetleyerek işletme sahiplerini yasak konusunda uyardı.

Sigara yasağı ile ilgili açıklamalar yapan Sarıgül, belediye ekiplerinin, bugünden (19 Temmuz) itibaren bölgedeki tüm işletmeleri dolaşarak, yasağın en üst seviyede ve eksizksiz uygulanması için çalışacaklarını belirtti. Uygulamanın yerleşmesi açısından, ilk haftalarda ceza kesmek yerine, uyarıcı olmaya özen göstereceklerini vurgulayan Sarıgül, “Ekonomik krizin yoğun olarak yaşandığı bugünlerde, esnafımızı, işletmecilerimizi de mağdur ve mutsuz etmemek zorundayız.

Bu nedenle, sivil zabıta görevlilerimizden oluşturulan özel bir ekip, sürekli olarak bölgemizdeki işyerlerini dolaşacak. Hem konuyla ilgili bilgilendirici broşürler ve afişler dağıtacaklar, hem de denetim yapacaklar. Amacımız hem esnafımızı mağdur etmeden bu uygulamayı yerleştirmek, hem de yasanın uygulanmasını sağlayarak yurttaşlarımızın sağlığını korumaktır” dedi. Şişli Belediyesi, 2 yıl önce Şişli'de “Dumansız Masa” kampanyası başlatmış, bu kampanyayla kısa bir sürede tüm Türkiye'ye örnek olmuştu. Sağlık Bakanlığı ve hükümet, bir süre sonra bu konuda bir kanun teklifi hazırlamış, geçtiğimiz yıl da Türkiye Büyük Millet Meclisi bu konuda bir kanun çıkararak, kapalı mekanlarda sigara içilmesini yasaklamıştı.