SARIGÜL,SDP KURULTAYI’NA KATILDI

Sarıgül, Berlin'de Avrupa Sosyal Demokratları ile Buluştu

TURİZMİN SESİ


SPD Kurultayı'na Türkiye'den Katılan Tek Belediye Başkanı Olan Sarıgül, SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel ile Buluştu . Mustafa Sarıgül. Almanya'nın en köklü partilerinden SPD'nin davetlisi olarak gittiği Berlin'de, parti genel başkanı ve yetkililer ile bir araya geldi.
SPD Genel Kurultayı'na Türkiye'den davet edilen tek belediye başkanı olan Sarıgül, Avrupa sosyal demokrat partilerinin buluştuğu kongreye katıldı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 2013'te 150.yılını kutlayacak olan Alman sosyal demokrat partisi SPD'nin olağan kurultayı için 16 kişilik bir heyetle Berlin'e gitti. Aralarında eski bakan Prof.Dr.Onur Kumbaracıbaşı, Kocaeli Eski Belediye Başkanı ve eski milletvekili Sefa Sirmen, Hasan Aydın, Avrupa Parlamentosu Eski Milletvekili Ozan Ceyhun'un da bulunduğu heyet SPD Genel Merkezi'nde 2 gün boyunca süren kurultaya katıldı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kurultayın ilk gününde SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel ile bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Gabriel görüşmede Sarıgül'e, Türkiye'deki sosyal demokratların çalışmalarını ilgiyle izlediklerini belirterek, “Karşılıklı ilişkilerimizi daha fazla güçlendirmeye ihtiyacımız var. Dünya sosyal demokratlarının birlik ve dayanışması her geçen gün daha çok önem kazanıyor. Bu açıdan kurultayımıza katılımınız bizim için çok önemli” dedi.
Sarıgül de, dünyada ve Avrupa'da yaşanan büyük değişimler sonucu birçok yeni sorunun ortaya çıktığını vurgulayarak, “Bu sorunların demokrasi içinde çözümü, sosyal demokrasinin güçlendirilmesi ile mümkün olacaktır.

Bunun için SPD kongresindeki arayışlar çok önemli. Ben ve arkadaşlarım konferansı dikkatle takip ediyoruz. Türkiye'den bu kurultaya davet edilmekten büyük mutluluk ve onur duyuyorum” dedi. Mustafa Sarıgül daha sonra Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokrat Grup Başkanı ve SPD Genel Başkan Yardımcısı Martin Schulz ile bir araya geldi. SPD Genel Merkezi'nin bulunduğu Willy Brandt binasında gerçekleşen görüşmelerin ardından Mustafa Sarıgül, Berlin Belediye Başkanı Klaus Wowereit ve SPD Eski Genel Başkanı Franz Müntefering ile bir araya gelerek çeşitli temaslarda bulundu.