ŞARAP EKSPERİ MARCO DE GRAZIA İZMİR’DE

On-Art İletişim Danışmanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Art 10 Fikir Atölyeleri,farklı konularda duayenleri İzmirliler'le buluşturmaya devam ediyor.

TURİZMİN SESİ


Çok yönlü sanatçı Ayhan SİCİMOĞLU ile Dünya Medeniyetleri – Art 10 Seyahat Atölyesi de bunlardan biri.. Dünyanın dört bir yanından topladığı deneyimleri kendi üslubuyla anlatarak farklı medeniyetleri, kültürleri katılımcılarla tanıştırıp adeta yaşatan Ayhan SİCİMOĞLU, değerli gurmelerin, yapıların, otantik ortamların anlam kattığı ülkeleri, atölyesinde İzmirliler'e tanıtıyor. Ekim ayında başlayan Seyahat Atölyesi'nde önce Peru ve ardından Hindistan'ı(Varanasi ve Katmandu) anlatan SİCİMOĞLU, aynı zamanda anlattığı ülkelerin yiyecek-içecek kültüründen de örnekler sunuyor ve atölye katılımcılarıyla birlikte ülke içkilerini hazırlayıp tadım yapıyor.

SİCİMOĞLU'nun Kasım ayı üçüncü oturumunun konusu SİCİLYA, konuğu ise dünyanın önde gelen şarap üreticisi ve degüstatörü Italyan Marco De GRAZIA oldu. Sicilya'dan İzmir'e gelen dünya şarap eksperi Marco De GRAZIA, iyi bir şarap nasıl olmalı, nasıl üretilmeli, nelere dikkat etmeli sorularının yanıtlarını Art 10 Seyahat Atölyesi'nde açıkladı ve şarap üreticiliği ile degüstatörlüğüne dair tüm incelikleri ve detayları İzmirli katılımcılarla paylaştı. İzmirliler için bulunmayacak bir fırsat olan ve özellikle şarapseverler, üreticiler ve konuya ilişkin işadamlarının katılım gösterdiği 12 kişilik “özel” oturumda bilgilerini paylaşan dünyaca ünlü İtalyan şarap eksperi Marco De GRAZIA, Sicilya'da dünyanın sayılı üzüm bağlarına sahip ve birçok ülkeye şarap üreticiliği konusunda danışmanlık yapıyor.

GRAZIA özel oturmunda, şarap içiminde en önemli unsurun hangi ülkede bulunuluyorsa o ülkenin şarabının yine o ülkenin yemeğiyle içilmesi gerektiğini belirtti. “İtalya'daysanız yemeğinizi İtalyan şarabıyla, Fransa'daysanız Fransız şarabıyla, Türkiye'deyseniz Türk şarabıyla içmelisiniz” diyen dünyaca ünlü şarap uzmanı, “hangi ülke topraklarındaysak o topraklarda yetişen üzümden elde edilen şarapla yemeğimizi tamamlamalıyız” diyerek şarap üretimi ve tadımına dair en ince detayları İzmirliler'e anlatarak, katılımcılarla birlikte çeşitli şarapları da degüste etti.