ŞANLIURFA KÜLTÜRÜ BEYMARMARA’DA

Şanlıurfa'da "Sıra gecesi", "sıradan bir gece" değil sohbetin kültürün edebiyatın müziğin harmanlandığı nezih bir ortamda gerçeleşecek

TURİZMİN SESİ


Beymarmara Suite Hotel Yönetim Kur.Başkanı Ahmet Akkaya Beymarmara Suite Hotel'de dostlarla bir arada Türkülerinin yaşandığını güzel bir ortam yakaladık bu birliktelikler sanatın her dalında devam edecek amacımız dostlarımızı Beymarmara Suite Hotel'de en güzel şekilde ağırlamaktır dedi.


 

Beymarmara Suite Hotel Genel Müdürü Deniz Pekdemir, Beymarmara Şanlıurfa Sıra Gecesi’nde çiğköfte yenilerek müzik icra edilecek ama sıra gecesinin tamamı yeme içme değil sıra gecesinin bir bölümüdür, Amaç; sosyal, kültürel ve konularda sohbettir, muhabbettir, dayanışma ve yardımlaşmadır, geleneklerin yaşatılmasıdır dedi. Ve  Âşıkların saz'a geldiği, Çırakların diz'e geldiği, Ustaların söz'e geldiği, Âriflerin öz'e geldiği, Yüreklerin yanıp köz'e geldiği, Gönül güzelliklerinin göz'e geldiği gecelerdir biz Beymarmara Suite Hotel’de çok özel geceler düzenleyerek dostlarımızı özel olmalarını sağlarken unutulmaz bir gece yaşatmak için profesyonel eğlence anlayısını yansıtacağız.


 

Beymarmara Şanlıurfa Sıra Gecesi’nde Şanlıurfa gelenekleri, yöre müziği, yemekleri ve tatlıları misafirlerine sunulacak, böylece Şanlıurfa'nın kültürü ve tanıtımı Beymarmara  Suite Hotel’de yapılacak.Beymarmara Suite Hotel Genel Müdürü Deniz Pekdemir, Şanlıurfa'da yüzyıllardan beri yaşanan ve günümüzde de yaygın olarak sürdürülen sıra gecesi geleneği Beymarmara  Suite Hotel’de 16 Kasım  Cuma 20:45 - yaşanacak. Bu çok özel geceye gelenler yöreye özgü mezeleri ve Şanlıurfa mutfağından seçme tatları tatma imkanı bulacak ve  limitsiz yerli içki ile sunulduğu Şanlıurfa Sıra Gecesi’nde mutlu bir gece yaşayacak.

 

Beymarmara Şanlıurfa Sıra Gecesi’ne gelenlere ilk olarak acı kahve  yani mırra ikram edilecek. Acı kahve mırradan sonra çay ikram edilecek. Çiğköfte sıra gecelerinin değişmez yemeği...

Çiğköftenin yanında ayran, bostana, salatalık veya maruldan yapılmış cacık, koruk salatası, çoban salatası gibi salatalar ikram edilecek. Beymarmara Şanlıurfa Sıra Gecesi’nde çiğköfteden sonra kadayıf, şıllık, katmer, baklava veya daş ekmeği, küncülü akkıt, palıza, şire gibi mahalli tatlılardan herhangi biri ikram edilecek . Müzik faslı Rast veya Divan makamından başlayarak, Uşşak, Hicaz ve gecenin durumuna göre diğer makamlarla devam ederek Kürdi veya Rast makamıyla son bulacak. Bu makamlar icra edilirken o makama göre şarkı, türkü okunacak. Gece ilerleyip diğer ikramlar yapıldıktan sonra, sıra gecesinin bittiğini hatırlatmak için son bir acı kahve daha verilecek.“Sıra Gecesi” Ses, saz, söz üstüne sohbettir, Şiirdir, edebiyattır, Musikidir, muhabbettir diyerek  bir başka Beymarmara  Suite Hotel etkinliğinde Beymarmara dostları buluşacak.


Beymarmara Suite Hotel 
BARIŞ MAH. ZAFER CAD. NO: 4 BEYLİKDÜZÜ 34520 İSTANBUL
T: 00 90 212 853 37 33 F: 00 90 212 853 37 60 M: info@beymarmara.com
 //www.beymarmara.com/