SANAYİCİLERE AOSB’DE TEMSİL HAKKI

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile İl Özel İdaresi’nden oluşan Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) müteşebbis heyetinde sanayicilere de temsil hakkı verilecek

TURİZMİN SESİ


Antalya Valisi ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Müteşebbis Heyet Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak, sanayicilerin beklediği müjdeyi Organize Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (OSİAD) olağan aylık toplantısında verdi. Dr. Altıparmak, AOSB müteşebbis heyetinde sanayicilerin de temsil edilebilmelerine imkan sağlayacak yasal prosedürün işletildiğini söyledi. OSİAD’ın 2013 yılı ilk olağan aylık istişare toplantısı Antalya Valisi ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Müteşebbis Heyet Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, OSİAD Başkanı ve Cantek Soğutma Makineleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu ile çok sayıda sanayici ve iş adamının katılımıyla Hillside Su Otel’de yapıldı. 
 
Antalya ekonomisinin gücü; OSB
Toplantıda konuşan Organize Sanayici ve İş Adamları Derneği (OSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Cantek Soğutma Makineleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, OSİAD’ın 2012 yılı faaliyetleri konusunda bilgi verdikten sonra, özellikle son beş yılda OSB’nin üretim, ihracat ve istihdamda gösterdiği gelişmeye dikkat çekti, Türkiye ekonomisinin yüzde 8.5 büyüme gösterirken Antalya OSB’nin üretimden satış hasılatının yüzde 28 artarak 2 Milyar 470 Milyon liraya ulaştığını, ihracatın yüzde 62 artarak 322 Milyon Dolar’a, İstihdamın ise yüzde 31 artarak 11 bin 200 kişiye ulaştığını bildirdi.  OSİAD Başkanı Can Hakan Karaca, 2015 sonu itibariyle Antalya OSB’ nin 5 Milyar Dolar’ı aşan üretimden satışı, 1 Milyar Dolar’ı bulan ihracatı ve 25 bin çalışanıyla Antalya ekonomisinin en güçlü öğelerinden biri olacağını sözlerine ekledi. 
 
Yatırımlar ihaleye çıktı
AOSB ve ATSO Başkanı Çetin Osman  Budak da, OSB’de son 10 yılda yaşanan gelişmeleri anlattı, kriz ve duraklama dönemlerinde yaşanan olumsuz gelişmelere karşın OSB’de enerji kullanımının artış gösterdiğini belirtti. 10 bine yakın çalışanı, 200’e yakın sanayi kuruluşu ile AOSB’nin son 10 yılda hızla büyüdüğüne işaret eden AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak , bölgenin Türkiye’deki OSB’ler içinde en çevreci bölge ilan edildiğini, bölgedeki yeni yatırımların ihale aşamasında olduğunu, yeni bir idare merkezi binası, iş oteli, cami ve spor kompleksi projelerinin tamamlandığını kaydetti.
 
AOSB’ye üreten gelsin
Antalya Valisi ve AOSB Müteşebbis Heyet Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak ise, bölgede sanayiye ayrılmış 261 parselin 144’ünün faal olmasını yetersiz bulduğunu ifade etti, “Biz AOSB’ye istihdam yaratacak, üretim ve ihracat yapacaklar gelsin istiyoruz, bölgenin lojistik kullanılmasını istemiyoruz.”dedi. AOSB’nin 10 bin çalışanı ile büyük bir aile olduğuna dikkati çeken Dr.Altıparmak, Antalya’nın zenginliğinin ülkenin zenginliği olduğunu belirtti, sanayicileri kültür hizmetlerine daha fazla destek vermeye çağırdı. OSİAD’ın gündeme getirdiği sanayicilerin AOSB yönetimine katılmaları konusunda ise AOSB Müteşebbis Heyet Başkanı Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, konuyla ilgili yasal prosedürün başlatıldığının ve seçimlerin Mart sonu veya Nisan ayı başında yapılacağının  müjdesini verdi.Toplantı sonunda OSİAD Başkanı Can Hakan Karaca, AOSB Müteşebbüs Heyet Başkanı Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çetin Budak’a birer teşekkür plaketi verdi.
 
OSİAD  olağan aylık istişare toplantısında her ay bir işletmenin başarı öyküsünün anlatılacağı “Nereden nereye” konulu bölümün ilk konuğu ise oluklu mukavva sektöründe Türkiye’nin en büyük 7 kuruluşundan biri olan Ankutsan A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Kesgi oldu. Kesgi, 2002 yılında kurulan Ankutsan’ın 240 ton olan o yılki oluklu mukavva üretiminin geçtiğimiz yıl itibariyle 70 bin tona ulaştığını, satışlarının yüzde 95’inin Akdeniz Bölgesi, yüzde 5’inin ise İrlanda, İsrail ve Türki Cumhuriyetlere ihraç edildiğini anlattı.