SANATIN KALBİ KAPADOKYA’DA

Argos in Cappadocia, 11-18 Temmuz tarihleri arasında Kapadokya'da yapılacak 6.Fabrikartgrup Uluslarası Çağdaş Sanatlar Festivali kapsamında tarihi manastır Bezirhane'nin olağanüstü akustiğinde Klasik Müzik Konseri'ne ev sahipliği yapacak.

TURİZMİN SESİ


15 Temmuz Cuma günü gerçekleşecek konserde müthiş bir müzik şenliği yaşanacak. Anadolu'nun farklı şehirlerinde yaşayan ve çağdaş sanatlar alanında eser veren sanatçıları, farklı ülke ve kültürlerin temsilcileri ile buluşturmayı amaçlayan Fabrikartgrup Çağdaş Sanatlar Festivali “Toprağın Aidiyet Alegorisi” teması ile binlerce yıldır uygarlıkların merkezi olan, büyülü coğrafyaya sahip Kapadokya'da “11 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Çağdaş sanat yaşantısını ileri taşımaya dair süreci paylaşan grup, çeşitli sanat disiplinlerini kapsıyor. Müzik, kısa film, belgesel, resim sergisi, heykel sergisi , fotoğraf, tiyatro, grafik tasarımı, atölye çalışmaları ve performans gibi etkinliklerden oluşuyor.

Yerel ve halka açık olan festivalde sanat etkinlikleri hem yerel halkın kültürel gelişimine hem de ülkenin sanatsal gelişimine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Uluslarası düzeye taşınabilmesi için çalışmalarda kaliteden ödün vermeden, ulaşılabilirliliğin arttırılması sağlanıyor. Kültürel mozaiğin izlerini taşıyan Kapadokya'nın merkez olarak seçildiği festivalde belli bir zümreye hitap edilmesinin dışında halkın, içerisinde aktif olarak rol aldığı bir konsept karşımıza çıkacak.
Festivalin konser ayağı ise kültür ve sanat etkinliklerinin uğrak durağı Argos in Cappadocia'da yapılacak. 15 Temmuz Cuma günü akşamı gerçekleşecek konserde Erciyes Üniversitesi Müzik bölümü öğretim üyelerinden Bahar Sarıboğa'nın yan flüt ve Gulnara Jorobekova'nın piyano dinletisi keyifli bir müzik deneyimi sunacak. Argos in Cappadocia