SANATÇILAR CAZI TARTIŞTI

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan ve bu yıl 20'nci yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali, zengin konser programı, film gösterimleri, atölye çalışmalarının yanı sıra gerçekleştirdiği panellerle de cazseverler ile buluşmaya devam ediyor

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


İstanbul'un 50 yıllık müzik markası Lale Plak'ın moderasyonunda düzenlenecek “Popüler Müzikte Caz'ın Yeri “ başlıklı panel 29 Eylül 2010, Çarşamba günü Akbank Sanat'ta gerçekleşti.

Türk müziğinin farklı dallarından üç önemli sanatçıyı bir araya getiren panelde, Türk pop müziğinin süperstarı Ajda Pekkan, Türk cazının önemli temsilcilerinden Kerem Görsev ve perküsyon ustası Burhan Öçal konuk oldu.

Süperstar Ajda Pekkan , jazzı dinlemek güzel ancak gerçekleştirememek acı diye belirtti. Her türde müzik dinlediğini ancak iyi müzik dinlediğini belirten süperstar ,müzik sektörünün bir çöküntü içinde olduğunu belirterek popüler müzik istikrarsız dedi.

Kerem Görsev , jazz 'ı müziğin Rolls Royce'u olarak tanımladı. İyi ve kötü müzik vardır ve iyi müzik dinlenmelidir dedi. Daha önce Bilkent ve İstanbul Bilgi Üniversitelerinde jazz bölümlerinin açıldığını ancak kapandığını şimdi ise Hacettepe Üniversitesi'nde bir jazz bölümü açıldığını da sözlerine ekledi. Burhan Öçal da , jazz içimde bir virüstü diye belirttikten sonra devletin bu konuda destek vermesi gerektiğinin altını çizdi. Panele gelen katılımcıların genel isteği süper star Ajda Pekkan'ın jazz konseri vermesi ya da albumlerinde bonus track olarak jazz parçalarına yer vermesi şeklindeydi. Kerem Görsev'in esprileriyle renk kattığı panelde müzik eğitiminin yeniden düzenlenmesi konusunda da görüşler belirtildi.