SALLAN YUVARLAN SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Dokuzuncu yılını yaşayan Bodrum Bale Festivalinde 25 – 26 Ağustos günleri Washington Bale Grubunun, Rock'n Roll (Sallan Yuvarlan ) adlı gösterileri seyirciyle buluşacak

TURİZMİN SESİ


Attila Güvenç
İstanbul (Anayurt) – Üç bölümden oluşan heyecanlı ve ilgi çekici programda; Koreograf Trey McIntyre'nin “High Lonesome”, Koreograf Septime Webre'in “Fluctuating Hemlines” ve Koreograf Christopher Bruce'un Rolling Stones'un müzikleri üzerine yaptığı “Rooster” adlı eserler sahne alacak.

İstanbul Devlet Opera Balesi'nin “Mozaik İstanbul “ adlı eseri ile açılışı yapılan festivalde sırası ile St.Petersburg Devlet Bale Topluluğunun “Ben Don Kişot” ve Alman Mecklendburg Schwerin Devlet Bale'sinin modern koreografili “Carmen” adlı eserleri seyirci ile buluşmuştu. Rock'n Roll adlı gösteriden sonra ise 29 Ağustos'ta Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından “ Mevlana'nın Çağrısı” seyirciyi karşılayacak. Festivalin kapanışı ise daha önce de Bodrum festivaline katılmış olan Los Vivancos 'un “ 7 Kardeş “ adlı seyriyle 1, 2, 3 Eylül günleri yapılacak.
Festivalde izlenecek gösteriler ise kısaca şöyle;

Mevlana'nın Çağrısı, festivalde
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Başkoreografı Mehmet Balkan'ın koreografisini yaptığı MEVLANA'NIN ÇAĞRISI adlı balede, Mevlana Celaleddini Rûmî'nin evrensel bir kişiliğe dönüşümünde köşetaşı sayılabilecek olaylar, özgün müzik ve vücut dili kullanılarak anlatılıyor.
Eserin müzikleri, yerel ve evrensel öğelerin başarıyla kaynaştırıldığı çok geniş bir müzikal yelpazede besteci Can Atilla tarafından 19. yüzyıl ”romantik bale müziği” formları ve armonileri sıklıkla kullanılmış. Eser Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından 29 Ağustos'ta sahneleniyor.
Los Vivancos / 7 Kardeş ile festival sona eriyor Festivalin son günlerinde 1-2-3 Eylül tarihlerinde ünlü İspanyol topluluk Los Vivancos sahne alıyor. LOS VIVANCOS - 7 KARDEŞ adlı programla seyirci karşısına çıkacak .

7 erkek kardeşten oluşan topluluk daha önce de Bodrum Uluslararası Bale Festivali'nde sahne almış ve seyircilerin yoğun ilgisi ile karşılanmıştı. Bireysel sanatsal faaliyetlerini bir arada sürdürmeye karar vererek 2004 yılında kurdukları grup ile büyük başarılara imza atan ve dünyada 'Muhteşem Yedili' ya da 'Flamenconun Prensleri' olarak tanınan Los Vivancos'un dans gösterisi bugüne kadar tüm Avrupa'da yüzbinlerce kişi tarafından izlendiği biliniyor.