SAKIP SABANCI KABRİ BAŞINDA ANILDI

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Sakıp Sabancı vefatının yedinci yıldönümünde kabri başında yapılan törenle anıldı

TURİZMİN SESİ


SABANCI HOLDING CEO'SU ZAFER KURTUL: “SAKIP BEY'İN BİZE BIRAKTIĞI BELKİ DE EN BÜYÜK MİRAS, SABANCI TOPLULUĞU'NUN ONUN NEZDİNDE TÜRKİYE'DE KAZANDIĞI İTİBAR, SEVGİ VE SAYGIDIR ”

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki törende merhum Sakıp Sabancı'nın kızları Dilek ve Sevil Sabancı, torunu Melisa Sabancı Tapan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Sabancı, Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Dilek Sabancı Ticaret Lisesi öğrencileri, iş dünyasının önde gelen isimleri ile Sabancı Topluluğu üst düzey yöneticileri hazır bulundu.

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul törende yaptığı konuşmasında, “Geçen yedi yılda onun ortaya koyduğu vizyon ve değerleri yaşatarak, Topluluğumuzu daha da ileri taşımak için çalıştık. Sakıp Bey'in Türkiye vizyonu, tüm hayatı boyunca zamanının ötesinde olmuştur. O, hem çok başarılı bir iş adamı hem de geniş görüşlü bir bilgeydi. -Değişen ve Gelişen Türkiye- kitabında yazdıkları, bize bugünümüzü şöyle anlatıyor:
-Türkiye, devamlı bir gelişim içindedir. Bu değişim bizi her gün daha iyiye götürüyor. Türkiye, her gün biraz daha büyüyor. Türk insanı her gün, bir gün önceye kıyasla daha iyi imkânlara kavuşuyor. Türkiye'de devlet adamının, iş adamının, vatandaşın ortak arayışı, daha hızlı büyümeyi, daha hızlı gelişmeyi sağlamaktır.- Sakıp Bey, Türkiye'nin ve topluluğumuzun bugün geldiği yeri görseydi, şüphesiz ki gurur duyardı, onur duyardı” dedi.

Kurtul sözlerini şöyle sürdürdü: “Sakıp Bey, -hiç ölmeyecekmişsin gibi çalış, yarın ölecekmişsin gibi hazırlıklı ol- derdi. Onun yaşarken çok çalışarak başardıklarını, biz Sabancı Topluluğu olarak azim ve şevkle daha da geliştirmeye, daha da büyütmeye çalışıyoruz. Tüm Türkiye, merhumu en az bizim kadar özlüyor. O, sadece bir işadamı olarak yaptıklarıyla gönülleri kazanmadı. İş dünyasında kazandıklarını, vakfımız, üniversitemiz ve sayısız diğer alanlarda, Türkiye ve Türk insanına sundu. Bir halk adamı olarak, tüm Türkiye'nin kalbinde taht kurdu. Sakıp Bey'in bize bıraktığı belki de en büyük miras, Sabancı Topluluğu'nun onun nezdinde Türkiye'de kazandığı itibar, sevgi ve saygıdır. Biz Sabancı Topluluğu olarak, Sakıp Bey'in hatırasını canlı tutmak için, yapılması gerekenin; her gün ülkemizin ekonomisini ve toplumsal yaşantısını geliştirmek olduğunun bilinciyle, çalışmaya devam edeceğiz”.