ŞAHSİYETLİ YOLCUYA ÖNCELİK

Alanyalı iş adamı Kürşat Özdence,son anda "daha önemli bir kişi geldiği gerekçesiyle" uçağa bindirilmediğini iddia etti

TURİZMİN SESİ


Antalya'dan Varşova'ya iş anlaşması imzalamak üzere gitmek için charter seferi yapılan uçaktan bilet ve uçuş kartını alan iş adamı, son anda "daha önemli bir kişi geldiği gerekçesiyle" uçağa bindirilmediğini iddia etti.

Alanyalı iş adamı Kürşat Özdence, geçen cuma günü saat 06.20'de Antalya Havalimanı'ndan Varşova'ya gidecek, charter seferi yapılan bir uçak için biletiyle uçuş kartını aldığını , ancak valizini de vermesine rağmen uçağın kalkmasına kısa bir süre kala, kendisinin uçağa alınmayacağı bilgisi verildiğini, bu nedenle havayolu şirketi yetkilileriyle tartışma yaşadığını ifade etti.

Özdence, şunları söyledi
"Alanya'da emlak ve inşaat işiyle uğraşmaktayım. Yabancı ortaklı 8 ayrı şirketin ortağı ve imza yetkilisiyim. 28 Ağustos'ta Varşova'da çok önemli bir iş anlaşması imzalamak için randevum vardı. Uçak bileti aldım. Havaalanına gittiğimde valizimi uçağa aldılar ve uçuş kartımı verdiler. Uçağa yolcular alınmaya başladığında bir görevli yanıma gelerek, beni uçağa alamayacaklarını söyledi. Bunun nedenini sorduğumda 'Sizden daha önemli bir şahsiyet geldi, onu uçurmak zorundayız' cevabıyla karşılaştım. Tüm itirazlarıma ve durumumun önemini anlatmama rağmen Avrupa Birliği'nde üst düzey bir yönetici olduğu belirtilen kişiyi benim yerime uçurdular.

Daha sonra uçağa konulan valizimi istedim. Onlar da valizime karşılık bana verilen uçuş kartımı istediler. Uçuş kartını vermeyince valizimi alamadım. Valizim halen havaalanında kayıp eşya bürosunda bulunuyor. Halen valizime karşılık uçuş kartımı istiyorlar."

Yaşadığı olaydan dolayı çok etkilendiğini belirten iş adamı Özdence, işin peşini bırakmayacağını ve hukuk mücadelesi başlatacağını bildirdi.
Sözkonusu cahter seferinin yapıldığı uçakla ilgili firmanın satış ve pazarlama müdürü Erkin Dönmez de konunun kendisine intikal ettiğini, ancak henüz detaylı bilgiye sahip olmadığını, olayla ilgili açıklama yapabilmek için konunun raporlanması gerektiğini kaydetti. Bu uçakların acentelere kiralandığını ve acenteler tarafından uçurulduğunu anlatan Dönmez, konuyla ilgili şimdilik söyleyebileceği tek şeyin, "firmanın büyük ve ciddi bir firma olduğu, bir hata varsa bu hatanın telafi edileceği" olduğunu söyledi.