SAHİLYOLU’NDAN PİKNİK MANZARALARI

Bu haftasonu da İstanbul'un yeşil alanlarında, parklarında yine o bildik görüntüler vardı

TURİZMİN SESİ-Kadir Toprakkaya


Yol kenarlarında, kaldırımlarda bile mangallar yakıldı. Hatta işi iyice abartıp, kaldırımlara sofra kuranlar bile oldu. Caddebostan - Tuzla Sahilyolu 'piknik yolu' oldu... Mevsim normallerinin oldukça üstünde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle kendilerini dışarı atan İstanbullular, sadece ormanlık alanlardaki mesire yerlerinde değil, şehir içindeki yeşil alanların tamamında, parklarda, hatta kaldırımlarda bile piknik yaptılar.

Beş ilçe belediyesi sesiz kaldı...
İstanbul'un özellikle Anadolu Yakası bölümündeki Caddebostan - Tuzla sahilyolunun Bostancı - Pendik arasındaki band üzerinde yoğunlaşan piknikçiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirilen peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarının üzerinde yaptıkları piknikle hem çevreye zarar verdiler, hem de büyük bir kirlilik yarattılar. Sahilyolu'na cephesi olan Kadıköy, Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla Belediyelerinin de sessiz kalması, önümüzdeki günlerde de bu durumun devam edeceğinin göstergesi olarak kayıtlara düşmüş görünüyor.

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan da yazdı...
Konu pek çok haberci, köşe yazarı tarafından geleneksel haber haline getirildiyse de, Habertürk Gazetesi'nden Esra Boğazlıyan'ın yazısı, yetkililerin konuya ilgi göstermeleri adına doldukça ilgi çekiciydi. İşte Boğazlıyan'ın yazısından bir bölüm: “Yasak olmasına rağmen güzelim çevre düzenlemelerinin üstüne yayılanlar, çimleri çöplüğe çevirenler, 'Mangal yapılmaz' uyarılarına aldırış etmeden mangal yakanlar, don paça gezinenler, iç çamaşırlarıyla güneşlenenler, ne ararsanız vardı. Şehrin dört bir tarafından mangal dumanları yükseldi. Piknikçilerin yol kenarlarına, sokak aralarına park ettikleri araçları yüzünden trafik arapsaçına döndü. Başta sahilyolu olmak üzere, birçok bölge allak bullak oldu. Tabii bu bölgelerde yaşayanlar da isyan bayrağını çekti. Cumartesi ve Pazar günü, Acil Şikayet Hattı'na, birbirinden ilginç piknik şikayetleri geldi...”