SAHİLLER TEMİZ ÇIKTI

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Kadıköy de kıyı temizliği ve öğrencilerin katıldığı etkinlikle kutlandı

TURİZMİN SESİ


Kadıköy Belediyesi'nin, ÇEVKO ve TURMEPA ile ortaklaşa düzenlediği etkinlikte balıkadamlar Caddebostan Sahilinde dalış yaparak deniz temizliği yaptılar. Yaklaşık iki saat süren çalışma sırasında denizden birkaç adet pet şişe dışında atık malzeme çıkmaması başta balıkadamlar olmak üzere çevrecileri şaşırttı.

Caddebostan sahilinde Turmepa Genel Müdürü Levent Ballar, Çevko Genel Sekreteri Mete İmer, Kadıköy Belediyesi Çevre Müdürü Şule Yardım ve çevrecilerin katıldığı etkinlikte 6 balık adamı deniz temizliği için dalış yaptı. Balıkadamların dalışı sırasında denizden önceki yıllarda çıkan katı atıkların görülmemesi dikkat çekti. Balıkadamlar, denizin dibinden sadece birkaç tane pet şişe buldular.

Kadıköy Belediyesi Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Özgürlük Parkı'nda ise ilköğretim öğrencilerinin katıldığı Atık Pil Toplama Kampanyası'nda en çok pil toplayan Göztepe İlköğretim Okulu öğrencilerine ödülleri dağıtıldı. Etkinlik, çevre bilincini geliştirmeyi hedefleyen “Sihirli Orman” adlı oyunun Yalova Özel Tiyatro Topluluğu tarafından sergilenmesi ile son buldu.