SAHİLİNE YEŞİLİNE SAHİP ÇIK

İstanbul'un son doğal sahili, Cumhuriyetimizin ödül almış İlk modern konut projesi Ataköy rantsal dönüşümün eşiğinde karadan havadan ve denizden gelen tehditlerle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya!

TURİZMİN SESİ
Yaklaşık %70 i imarsız, plansız, projesiz İstanbul'un, planlı projeli örnek uydu mahallesi Ataköy ve sahili tüm bilimsel mimari ve şehircilik ilkelerine, kişinin özlük haklarına, anayasaya, çevreye, aykırı olarak “kentsel dönüşüm” projesi çerçevesinde karadan, denizden ve havadan kuşatılmıştır.

Karadan; konut arasındaki yeşil alanlar imara açılıyor, Havadan, imarı olmayan plansız bir pist inşaatı evlere doğru ilerleyerek insan sağlığını ve yaşamını tehdit ediyor. Asıl önemlisi, İstanbul'un son doğal sahili, yasalara göre halkın kıyısı “temizliyoruz”, “güzelleştiriyoruz”, “halka açacağız” iddiasıyla ranta dönüştürülüyor. Ataköy sahilinde binlerce metrekare inşaatın yolu açılıyor.

En son olarak Bakırköy-Ataköy'ün kıyısı, 26 Mayıs 2010 tarihinde (564 ada 160 Parsel) ihaleye çıkıyor. “Kiralama” olarak tanımlanan ihale şartnamesine göre Tarihi binalar dışındaki alanda 72 m yükseklikte inşaat yapılabilecektir. Görüşümüze göre bu ihale “çok uygun” koşullarda yapılan bir satıştır.

İstanbul'un mimari dokusu, çevre, geleceğe bırakacağımız miras, tarih bilinci, yurttaşlık hakları gibi konularda kaybedeceklerimizin aysbergin sadece bir parçası olduğunu takdir etmenin, bilim insanının olduğu kadar makam ve liyakat sahiplerinin görevi ve sorumluluğu olduğunu düşünmekteyiz.

Unutulmamalıdır ki! Ataköy projesi sahili ile bir bütündür bozulamaz, satılamaz! Çünkü sahiller Halkındır ve Anayasanın teminatı altındadır.Bakırköy ve Ataköy halkı, bu haksız gidişe dur demek ve haklı tepkilerini demokratik sınırlar içinde göstermek için 23 Mayıs Pazar günü yaşlısı genciyle toplanıyor. Kısaca; Siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirmek telafisi olmayan bu vahim ve vahşi gidişe dur demek için iç ve dış hukuk yollarını kullanmakta kararlıyız.


Tarih:23 Mayis Pazar
Saat:13:00
Yer: Ataköy ikinci kısım girişi Havuzlu Park

Bilgi için: Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başk. Prof. Dr. Ayfer Kaynar / 0532 552 26 97