SAFRANBOLU KÜÇÜK OTELLERİ ÖRGÜTLENDİ

Safranbolu’nun küçük otelleri de Küçük Oteller Derneği çatısı altında örgütlendi

TURİZMİN SESİ


Türkiye’nin Küçük Otelleri ile Buluşma Programı” doğrultusunda Safranbolu'lu küçük otelcilerle toplantı düzenleyen dernek temsilcisi Ömer Faruk Boyacı ve Yavuz Dilmen, bölgede bulunan küçük otelleri internet pazarlaması, misafir memnuniyeti ve teknoloji kullanımı konularında bilgilendirerek, onların derneğe bağlı bir çatı altında yerel olarak örgütlenmelerine öncülük etti. Program doğrultusunda tüm Türkiye küçük otellerine ulaşacaklarını ve onların örgütlenmesini sağlayacaklarını belirten Boyacı, “Gelişen turizm trendleri doğrultusunda küçük oteller ülke turizmi açısından son derece önemli bir role sahip olmaktadır. Bugün dünyanın geldiği seviye bilgi toplumunu işaret etmektedir. Bu toplumun en büyük özelliği, özgürlük ve yaratıcılıktır. Sunulan konaklama ürünü de buna uygun olmalıdır.

Bu ürün küçük otellerdir. Deneyim yaşamak ve yerel kültürle buluşmak isteyen günümüz gezgini, doğrudan bu tip otelleri tercih etmektedir.   Bizim dernek olarak amacımız, otellerimizin farkındalık seviyesini arttırarak bu yeni sürece hazır olmalarını sağlamak. Yörelerde gördüğümüz büyük ilgi ve heyecan bizi daha da motive etmektedir. Sevinerek görüyoruz ki otellerimiz beraber olmanın, organize olmanın ve birlikte üretim yapmanın önemini fark etti. Ülkemizin ve bölgelerimizin uluslararası rekabetçiliğinde bu en önemli kazanımdır” dedi.

Safranbolu otelleri adına toplantının organizasyonuna ev sahipliği yapan Özlem Urgancıoğlu da “Derneğimizin bölgemize yaptığı ziyaret ve ortak toplantısı bizi çok mutlu etti. Yapılan bilgilendirme, atacağımız adımlar konusunda fikirlerimizi net ve belirgin bir hale getirdi.  Derneğimizin destekleri ile Safranbolu'yu en kısa zamanda çok daha iyi yerlere getireceğiz.” dedi.  Toplantıya katılan Küçük Oteller Derneği Genel Koordinatörü Yavuz Dilmen de “Her gittiğimiz bölgede gördüğümüz ilgi ve alaka, bize ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Ölçeklerinden dolayı bilgiyle buluşmakta zorlanan küçük otellere bu desteği sağlamak ve onların bu yolla standartlarını yükseltmelerine katkıda bulunmak, ülke turizmi açısından bizi çok mutlu ediyor.” dedi.