Sabre çift haneli büyümeye devam ediyor

Seyahat teknolojisi çözümleri alanında dünya liderlerinden biri olan Sabre Corporation (NASDAQ: SABR), 2015 yılı dördüncü çeyrek ve tüm yıla ilişkin finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı

TURİZMİN SESİ

2015 yılını güçlü bir şekilde kapatan Sabre, büyümenin 2016 yılında da devam etmesini beklediklerini paylaştı. Sabre Başkanı ve CEO'su Tom Klein, şirketin sonuçlarını görüşmek maksadıyla düzenlenen 9 Şubat'taki toplantıda yatırımcılara "Pazara hızlı ve kapsamlı bir şekilde yenilikçi teknoloji getirme becerimizin yanı sıra, operasyonel mükemmelliğe ve satış süreç yönetimine olan bağlılığımız, yılın sonunda sağlam sonuçlar almamızı sağladı. Son iki yıldır iş süreçlerini daha hızlı ve uygun maliyetli şekilde otomatik hale getiren Sabre Intelligence Exchange de dahil olmak üzere pazara 30'dan fazla yenilikçi ve benzersiz çözüm kazandırdık. Hava yolu şirketleri bunlardan en iyi şekilde faydalanıyor, gelirlerini en üst düzeye çıkarıyor, müşteri deneyimini iyileştiriyor ve IT maliyetlerinde tasarruf sağlıyor" şeklinde konuştu. 

2015 yılına dair öne çıkanlar:
•Sabre Travel Network'ün gelirleri %13 oranında artış gösterirken rezervasyonlarda da %18'lik artış görüldü.
 
• Sabre Travel Network sonuçları arasında Asya Pasifik bölgesinde lider küresel dağıtım hizmeti sunan ve şu anda Sabre bünyesinde faaliyet gösteren Abacus'un satın alınması da bulunuyor.  Abacus operasyonlarının şirket bünyesine dahil edilmesiyle birlikte Sabre Travel Network'ün küresel pazar payı %36,6'ya yükseldi. Bunun içinde Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki pazar payı büyümeleri de yer almaktadır.
 
•Sabre Airlines Solutions iş kolunda gelirler %11 oranında arttı.
 
•Sabre'nin rezervasyon sistemini kullanan hava yolu şirketleri, %15'lik artışla dünya çapında 585 milyon yolcuyu uçurdu.
 
•American Airlines, US Airways ile birleşmesini tamamlamak için çalıştığından, Sabre Airline Solutions da sektör tarihindeki en büyük entegrasyon projesini destekleyerek Ekim ayında tüm American Airlines rezervasyon sistemini American Airlines yöneticilerinin "kusursuz" olarak nitelendirdiği girişim ile Sabre platformuna geçirdi.
 
•Sabre, 2015 yılının sonunda otelcilik sektöründe lider küresel dağıtım sistemi olan Trust International'ı bünyesine katacağını duyurdu.  Bu satın alma işlemi Ocak ayında tamamlandı. Sabre Hospitality Solutions iş kolu, şu anda dünyanın dört bir yanında yaklaşık 32.000 otel için misafir rezervasyon sistemini işletmekte ve yönetmektedir.
 
•Sabre, diğer önemli gelişmelerin yanı sıra EMEA başta olmak üzere Sabre Travel Network için rezervasyonlarda yıllık %14,6 oranında artış bildirdi.
 
Gelirler Açıklaması
Daha fazla bilgiyi investors.sabre.com/results.cfm adresindeki Yatırımcı İlişkileri bölümüzde bulabilirsiniz.
 
İleriye dönük beyanlar
Burada bulunan bazı beyanlar; trendler, gelecekteki olaylar, belirsizlikler ile gelecekte meydana gelebilecek olaylara yönelik plan ve beklentilerimiz hakkında ileriye dönük beyanlardır. Geçmişe dönük olmayan veya güncel gerçekleri teşkil etmeyen beyanlar ileriye dönük beyanlardır. Pek çok durumda ileriye dönük beyanları "istek", "rehberlik", "beklenti", "hedef", "ivme", "olasılık", "öngörü", "ihtimal", "gereklilik", "olabilirlik", "niyet", "inanç", "potansiyel" gibi terimler veya bunların negatifi ya da diğer benzer terimler ile tanımlayabilirsiniz. İleriye dönük beyanlar; Sabre'nin gerçek sonuçlarının, performansının veya başarılarının ileriye dönük beyanlarda belirtilen veya kastedilen ileriye dönük sonuçlardan, performanstan veya başarılardan bariz bir şekilde farklı olmasına neden olabilecek bilinen ve bilinmeyen riskleri, belirsizlikleri ve diğer faktörleri kapsar. İşletmemizi ve operasyon sonuçlarımızı etkileyebilecek olası risk ve belirsizlikler hakkındaki bilgilere 10-Q Formundaki Üç Aylık Raporlarımız ile 10-K Formundaki Yıllık Raporumuzda bulunan "Risk Faktörleri" ve "İleriye Dönük Beyanlara İlişkin Uyarı Notu" bölümlerinden ulaşabilirsiniz. İleriye dönük beyanlarda bahsedilen beklentilerin makul olduğuna inanmamıza rağmen ileriye dönük olaylar, olasılık, rehberlik, sonuçlar, aksiyonlar, faaliyet seviyesi, performans veya başarılar hakkında garanti verememekteyiz. Okuyucular, bu ileriye dönük beyanlara aşırı şekilde güvenmeme konusunda uyarılmaktadır. Sabre'nin kanunen gerekli olmadıkça ileriye dönük beyanları hazırlandıkları tarihten sonraki durum veya olayları yansıtacak şekilde herkese açık olarak güncelleme veya revize etme yükümlülüğü yoktur.