SABANCI'NIN FALİYET KARI ARTIYOR

Sabancı Holding'in toplam varlıkları 31 Mart 2011 tarihinde 131 Milyar 84 Milyon TL'ye ulaştı, ana ortaklığa ait özkaynakları ise 13 Milyar 21 Milyon TL olarak gerçekleşti

TURİZMİN SESİ
Sabancı Holding'in, 31 Mart 2011 itibariyle üç aylık konsolide mali tablolarında satışları 2010 yılının aynı dönemine göre yüzde 10 oranında artarak 5 Milyar 392 Milyon TL'ye ulaştı, faaliyet karı 1 Milyar 88 Milyon TL olurken net karı 401 milyon TL olarak gerçekleşti. Finans dışı sektör satışları ise, yüzde 30 oranında büyüdü.

ZAFER KURTUL'UN DEĞERLENDİRMESİ
Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti, “2011 yılının ilk çeyreğinde konsolide faaliyet karımız 1 Milyar 88 Milyon TL olarak gerçekleşti. Finans dışı şirketlerimizde ise faaliyet karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 171 oranında arttı. Tüm finans dışı sektörlerde faaliyet karlılığımızı planladığımız gibi, artırmayı başardık.

Faaliyet gösterdiğimiz sektörlerden Perakende yüzde 185, Enerji
yüzde 364, Lastik, Takviye ve Otomotiv yüzde 120 ve Çimento yüzde 9 oranında faaliyet karlarını artırdılar.

13 Milyar TL'yi geçen özkaynaklarımız Sabancı Topluluğu'nun büyümesini, güçlü mali yapısını işaret etmektedir. Güçlü mali bünyemiz önümüzdeki dönemde de Sabancı Topluluğu'nun büyümesini destekleyecektir.

Enerji yatırımlarımız devreye girmeye devam ediyor. 2011'in ilk aylarında Hacınınoğlu Hidroelektrik ve Çanakkale Rüzgar Santralleri'ni devreye aldık. Yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanarak Türkiye'nin enerji geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz.

Sabancı Topluluğu olarak, 2011 yılında 2 Milyar USD yatırım yapmayı hedefliyoruz.

Sabancı Topluluğu şirketlerinin piyasa değerleri İMKB toplam piyasa değerinin yüzde 11'ini oluşturmaktadır. 31 Mart 2011 tarihi itibariyle Sabancı Holding piyasa değeri 14 Milyar 650 Milyon TL'ye (9 Milyar 536 Milyon ABD Doları) ulaşmıştır.”

ÜLKEMİZ EKONOMİSİ ÇOK BAŞARILI BİR GELİŞİM GÖSTERİYOR”
“Türkiye, bölgesinde istikrarlı ve hızlı büyüme örneği olmaya devam ediyor. Bankalarımızın sağlıklı mali yapısı, düşük borç oranlarımız, genç nüfusumuz, dengeli ve çeşitli endüstriyel yapımız önümüzdeki dönemde bizlere sürdürülebilir bir büyüme için uygun ortam sağlıyor.”

-“2011 YILI BÜYÜME VE DEĞER YARATMA YILIDIR”
“Operasyonel verimlilik ve karlı büyüme odaklı şirketlerimiz ve yeni yatırımlarla hızla gelişen enerji şirketlerimiz ile 2011 yılı bizim için yatırım ve büyüme yılı olacak. Grup olarak değer yaratma ve büyüme potansiyeli yüksek yeni iş alanlarını da takip ediyoruz. Güçlü insan kaynaklarımız ve mali yapımız ile Sabancı Holding olarak Türkiye'nin parlak geleceğinin inşasının parçası olmaya devam edeceğiz.”