SABANCI PRENS AĞIRLADI

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı Belçika Veliaht Prensi Philippe ve Prenses Mathilde onuruna Sakıp Sabancı Müzesi’nde bir akşam yemeği daveti verdi

TURİZMİN SESİ


Düzenlenen davette Belçika Veliaht Prensi Philippe yemekte yaptığı konuşmada Güler Sabancı’ya teşekkür ederek şunları şöyledi: “Enerji, insiyatif ve cesaretin Sabancı Ailesi’nin en önemli özelliği olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin dinamizminin bir sembolü olan Sakıp Sabancı Müzesi’nin de,  gelecekte iki ülke arasında gerçekleştirilecek olan daha verimli birlikteliklerin temelinin atılması için harika bir yer olduğuna inanıyorum.”Belçika Veliaht Prensi Philippe konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ayrıca bu akşamın iki ülkenin başarılarına olumlu katkılar sağlayacağına; Sabancı Holding ve Ageas’ın Aksigorta’daki başarılı işbirliğinin Belçika Türkiye arasında yeni işbirliklerine örnek olacağına inancım tam.” Güler Sabancı’da yaptığı konuşmada “Rahmetli Sakıp Sabancı, 1987’de yine burada, Atlı Köşk’te, "Belçika Kraliyet Nişanı"nı almıştı. Nişanı, o zaman Belçika Prensi olan babanız, Belçika Kralı II. Albert takdim etmişti. Hem rahmetli Sakıp Bey hem de bütün Sabancı ailesi olarak bu onurdan büyük şeref duyduk.  Yirmi yıl sonra ben de aynı onuru Belçika Senatosu’nda yaşadım.Sabancı Topluluğu olarak Belçika ve Belçika halkıyla uzun yıllara dayalı bir ilişkimiz var. Bunun ilk örneği, Bekaert’la birlikte 1987’de kurduğumuz % 50 - %50 ortaklığımız olan Beksa’ydı. Bu hem bizim Sabancı olarak ilk yabancı ortaklığımız hem de ilk %50-%50 ortaklığımızdı. Bu ortaklık tam bir başarı hikayesi oldu ve peşinden de birçok başarılı işbirliği daha geldi.

Bugün de Sabancı olarak en önemli yetkinliklerimizden biri, uyumlu ve başarılı ortaklıklarımızdır. Bunda da yönetim anlayışımızın objektif, sonuç odaklı ve katılımcı olmasının rolü büyüktür. Bildiğiniz gibi bugün de, Sabancı Holding ve Ageas olarak Türkiye’de yüksek büyüme potansiyeline sahip bir sektör olan sigortacılık alanında Aksigorta’da işbirliği içindeyiz” dedi. Davette Belçika Prens ve Prensesi’nin yanı sıra Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte, Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Sabancı Holding Perakende ve Sigortacılık Grup Başkanı Haluk Dinçer, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Ageas Yönetim Kurulu Başkanı Josef De Mey, Ageas CEO’su Bart De Smet ve birçok konuk hazır bulundu.

SABANCI TOPLULUĞU- BELÇİKA İLİŞKİLERİ
Sabancı Topluluğu’nun Belçika ile olan iş ilişkileri Bekaert şirketi ile yaptığı ortaklıkla başladı. Geçtiğimiz yıl da Sabancı Holding ile Belçikalı Ageas Aksigorta’da ortaklık kurdular.Ayrıca 2007 yılında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya, Türkiye – Belçika ekonomik ilişkilerine yapmış olduğu katkılardan dolayı II. Leopold Commander Nişanı Belçika Senatosu’nda düzenlenen törende Senato Başkanı Armand De Decker tarafından, Kral II. Albert adına takdim edilmişti.  Sabancı Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Merhum Sakıp Sabancı da Türkiye-Belçika ekonomik ilişkilerine yapmış olduğu katkılar nedeniyle, 1987 yılında Emirgan’da ki Atlı Köşk’te düzenlenen bir törenle II. Leopold Commander Nişanı’nı almıştı. Belçika Kraliyet Nişanı’nı bugün Belçika Kralı olan, (o dönemin prensi) II. Albert merhum Sakıp Sabancı’ya takmıştı.