RUSLAR ROTASINI MISIR’A ÇEVİRDİ

Kedileri koruyup onlara ev yapan Renaissance Antalya Beach Resort'a Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'tan teşekkür geldi

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ ( BELDİBİ-ANTALYA )


Antalya Beach Resort & SPA Genel Müdürü Ali Zengin yaptığı açıklamasında, Mısır'ın son aylarda turizm politikasındaki gelişmeleri değerlendirirken, Mısır'ın düşürdüğü fiyatlar ile Antalya'nın en çok talep aldığı Rus turist sayısında ciddi bir düşüşe neden olduğunu söyledi. Sezonun iyi geçtiğini ancak Rus turist sayısında ciddi bir azalma gözlemlediklerine dikkat çeken Zengin, “ Sezon aslında iyi geçiyor diyebiliriz. Mısır'daki yaşanan olayların etkilerini şu anda daha net olarak görmeye başladık. Özellikle Rus pazarı Antalya'nın en çok talep aldığı ve bütçesini, doluluklarını planladığı bir dönemde Mısır'daki fiyatların çok düşük seviyelere düşmesinden dolayı Türkiye'de Rus pazarında çok ciddi bir azalma var.

Kaybedileni kazanmak adına aksiyonlar yapılıyor sürekli. Maalesef Mısır ile şu anda fiyat adına rekabet edilemiyor. Şu anda Mısır'da Her şey dahil olmak üzere kişi başı 15-30 dolar arasında fiyatlar verilmekte. Mısır'dakilerde haklı olarak ülkelerindeki bu ekonomik ve politik krizi ortadan kaldırmaya çalışıyorlar ve bunu da avantaja çevirmeye çalışıyorlar.” Dedi. Avrupa bölgesinden bir akın olduğunu ifade eden Antalya Beach Resort & SPA Genel Müdürü Ali Zengin , “ Doluluklarında oradan gelen pazarlardan elde edildiğini görüyoruz. Rus pazarında sayılarda ve gelirlerde çok ciddi bir azalış olduğunu söyleyebilirim. Şu anda Antalya'da doluluklar belli bir seviyede iyi. En çok etkilenen Pazar Rus pazarı. Çünkü bunun nedeni fiyatla orantılı. Hem Kemer hem Belek'te bulunan Oteller aksiyon yapmalarına rağmen hala istedikleri doluluk oranlarını yakalayamadılar” dedi.

Türkiye'de azalan Ruslar, rotalarını Mısır'a çevirdi.
Rusların yemeği,içmeyi ve eğlenceyi daha önde tutukları için, gittikleri ülkelerdeki krize aldırış etmediklerini ve bunun yanında her şey dahil 15 dolara inen Mısır fiyatları ile rotalarını Mısır'a çevirdiklerini ifade eden Zengin, “ Acentelerden ve Tur operatörlerinden aldığımız bilgilere göre Türkiye'de azalan Ruslar, rotalarını Mısır'a çevirdi. Çünkü oradaki kar marjları, oradaki fiyatlar daha uygun. Rus halkı birde gittikleri ülkede, yemeği, içmeyi ve eğlenceyi daha önde tutukları için, gittikleri ülkelerdeki krize aldırış etmiyorlar. Oldukça rahat bir tatil havası sergiliyorlar. Dolayısıyla Mısır'da en önemli etken nedir? Fiyat. Çok fazla tesis var. Ve özellikle Piramitler ve bir de Kızıldeniz var. Ruslar, bu uygun fiyatlarla Mısır'da akvaryumu andıran Kızıldeniz'de dalmayı, Nil Nehrinde tur yapmayı, Piramitleri gezmeyi ve Mısır'ın kendine has Arap kültürünü tercih ediyorlar”diye konuştu.

İç pazarda büyük canlılık yaşanıyor
İç pazarda özellikle büyük tur operatörlerinin bu sene iç pazarda çok ciddi bir TV, Radyo ve Medya reklam kampanyası başatlıklarını ve bunun iç pazarda bir canlanma oluşturduğuna dikkat çeken Zengin, “ Büyük tur operatörleri bu sene iç pazarda çok ciddi bir TV, Radyo ve Medya reklam kampanyası başattılar. Erken rezervasyonda %30-40'a varan indirimler ile çok sayıda güzel tesis ile indirim anlaşması yaptılar. Bu anlamda iç pazarda büyük bir hareketlilik yaşanıyor” dedi.

Kedileri koruyup onlara ev yapan Renaissance Antalya Beach Resort'a Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'tan teşekkür geldi
Mart ayında Uluslararası Hayvanları Koruma Kuruluşu PETA, kedileri koruduğu ve onalara sahip çıktığı için Renaissance Antalya'ya ödül vermiş ve bu konuda otelde bir tören düzenlenmiş,konu medyada çok geniş yer bulmuştu. Bunun üzerine çeşitli kesimler tarafından teşekkürler aldıklarını belirten Antalya Beach Resort & SPA Genel Müdürü Ali Zengin, bu olumlu geri dönüşümlere ilave olarak Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'tan da teşekkür yazsısı aldıklarını ifade etti. Zengin, “ Dünya Hayvanları Koruma birimi PETA tarafından ödüllendirildik ve bu konuda otelimizde bir tören düzelmiştik.

Bu konuda otel misafirlerimiz olsun, sektörün liderleri ve diğer birçok kesimden olumlu geri dönüşümler aldık. Bu olumlu geri dönüşüme ilave olarak Devlet Bakanımız ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış'tan da Dünya Hayvanları Koruma birimi PETA tarafından bize verilen bu ödül sonrası , teşekkürlerini içeren bir yazı aldık. Bu da bizde ayrı bir heyecan ve sevinç yarattı . Hayvanları ve doğayı seven birçok kişiden çok ciddi geri dönüşler alıyoruz. Doğayı ve hayvanları seviyoruz. ” dedi.
Röportajı izlemek için bu linke girebilirsiniz: //www.dailymotion.com/video/xjbhz4_aly-zengyn-ruslar-rotayi-misir-a-cevyrdy_news