RUS PAZARI %40 BÜYÜYECEK

Skal International Antalya KulübüRobinson Golf Club Nobilis'te 2010 yaz sezonunu değerlendirdi

TURİZMİN SESİ
SKÅL INTERNATIONAL ANTALYA KULÜBÜ, zincir değişim töreni sonrasındaki ilk toplantısını 14 Nisan'da Robinson Golf Club Nobilis'te (Belek) gerçekleştirdi.

Toplantıya; yoğun katılım gösteren kulüp üyelerinin yanı sıra, 2010 yılı ekim ayında Sydney de yapılacak kongrede Uluslar arası SKAL yönetim kuruluna geçtiğimiz günlerde aday olan, Uluslar arası Skal Konsey Üyesi Salih Çene, POYD Başkanı Volkan Şimşek, TUI'nin Türkiye Ürün ve Kontratlar Müdürü Melih Yetiş, Gloria Hotels Genel Müdürleri, Nihat Tümkaya, Cüneyt Çakalel ve sektörde üst düzey yönetici olan misafirler ile basın mensupları katıldı.

Kulübe yeni katılacak olan 20 üye adayının kulüp üyelerine tanıtıldığı toplantıda, üyeliği daha önce onaylanmış olan Alba Tour'un sahibi ve genel müdürü Laçin Mirza'nın da SKAL üyelik rozeti geçmiş dönem başkanı Serdar Göksel tarafından takıldı.

SKÅL INTERNATIONAL ANTALYA KULÜBÜ Basın Sözcüsü Bülent Dokuzluoğlu yeni üyelerin kulübümüze güç katacağını belirtti.

Yoğun yurtdışı fuar seyahatlerinin ardından gerçekleşen buluşmada üyeler 2010 sezonunu değerlendirdiler. Yeni üye Laçin Mirza, katılmış olduğu fuarları değerlendirerek Rus pazarının bu yıl yüzde 40 büyüyeceğini, uçak koltuk sayısının geçen yıla göre önemli oranda arttığını belirtti.

IC Otel Green Palace Genel Müdürü Derya Billur yeni sezon için yapılan erken rezervasyon oranın yüzde 20 oranında artığını dile getirdi.

İrfan Demirok, doluluk artışlarının memnuniyet verici olduğunu ancak gıda ve diğer temel maliyetlerin, kur farkıyla birleşerek meydana getirdiği sıkıntının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

TUI'nin Türkiye Ürün ve Kontratlar Müdürü Melih Yetiş ise dolulukların sadece Antalya bölgesinde değil, Ege bölgesinde de aynı şekilde artmış olduğunu vurguladı.

SKÅL INTERNATIONAL ANTALYA KULÜBÜ Başkanı Umman ÇETİNBAŞ yaptığı açıklamada yeni sezonla ilgili düşüncelerini şöyle özetledi:
'2010 yılı yaz sezonuna yoğun fuar katılımlarımızın ardından şu günlerde merhaba demek üzereyiz. Bu yıl katıldığımız Hollanda, İsviçre, Sırbistan, Macaristan, Almanya, Rusya ve son olarak da Romanya ve Ukrayna fuarlarından edindiğimiz izlenimler ve fuarlara katılan arkadaşlarımızın yorumlarına göre olumlu bir turizm sezonu yaşayacağımızı söyleyebiliriz. Ayrıca bu yıl İngiliz pazarında otellerimizin bazılarında ilk defa çalışmamıza rağmen, bu pazardan gelen rezervasyonlar da oldukça memnuniyet verici olmuştur.'

Başkan Çetinbaş; yemeğe ev sahipliği yapan Robinson Golf Club Nobilis Genel Müdürü Stefan Foster'a ve Genel Md Yardımcısı Metin ÖZATA'ya teşekkür plaketi takdim etti.