ROCK’IN DARK MÜZİK YARIŞMASI

Rock'n Dark 2010 İstanbul elemelerinde ipi paranoya gögüsledi

TURİZMİN SESİ
Rock'n Dark Müzik Yarışması 2010'un İstanbul elemeleri 18 Mart Perşembe, Balans'ta gerçekleşti. Yeni çıkan 'Sandık' albümüyle dikkat çeken Hayko Cepkin de gecede sahne aldı. Rock dünyasına yeni isimler kazandırmak amacıyla düzenlenen Rock'n Dark'ta yaklaşan final öncesi İstanbul elemeleri heyecanı yaşandı. Mersin'den önceki son durak olan İstanbul'da 18 Mart Perşembe günü Balans'ta gerçekleşen elemede Hayko Cepkin sahne aldı.

Rock'n Dark'ın İstanbul durağında 'Alternans, Bazuka, paranoya' adlı gruplar İstanbul'daki finale katılabilmek için kıyasıya mücadele etti, İstanbul'daki finale katılmayı hak eden grup paranoya oldu. Rock'n Dark Müzik Yarışması'nın, 2010 yılında bugüne kadar ziyaret ettiği duraklarda yapılan elemeler sonucu, Ankara'da 'Sade', Edirne'de 'Control_Z', Çanakkale'de 'Klişe' ve Eskişehir'de '21 Gram', Bursa'da 'Narc' ve İzmir'de 'YerleBir', Antalya'da 'Filtre' grubu birinci oldu. Mersin Merada Center'da gerçekleşecek gece ile elemeler sona erecek. Büyük final ise 30 Nisan'da İstanbul'da gerçekleşecek.

Rock'n Dark'ta yenilikler yılı
Yarışma sonucunda seçilen 'en iyi grup'a hem single kaydı gerçekleşecek hem de çekilen klipleri MTV'de yayınlanacak. En iyi grup ayrıca yurtdışında gerçekleşecek festivalde sahne alma şansını yakalayacak. Bu sene ilk defa seçilecek 'en iyi erkek vokal', 'en iyi kadın vokal' ve 'en iyi sahne performansı' kategorilerinde ödül alan yarışmacılar da yurtdışında yapılan bir festivale konuk olarak katılabilecekler.

rockndark.com'dan üyelerine inanılmaz fırsat
Efes Dark tarafından düzenlenen ve amatör rock gruplarına seslerini duyurma şansının yanısıra Türk Rock müziğine yeni soluklar kazandıran Rock'n Dark Müzik Yarışması'nı izlemek isteyen rockseverler rockndark.com'a üye olarak biletlere yüzde 30'a varan indirimlerle sahip oluyorlar. Rock'n Dark Müzik Yarışması kapsamında genç müzisyenlerin heyecan dolu mücadelesine performanslarıyla renk katan sanatçılar ise şöyle; emreaydın, Hayko Cepkin, maNga ve Gripin.

Yarışma programı
10 Nisan Cumartesi Mersin, Armada
Üyeler 15 TL, normal 20 TL
30 Nisan Cuma İstanbul, Refresh The Venue
Üyeler 25 TL, normal 35 TL