RESTORAN ÖNÜNDE AYI NÖBETİ

Bolu'nun Gölcük bölgesindeki bir restoranın çalışanları, akşamları yiyecek bulmak için işletmenin önüne kadar gelen ayılara karşı av tüfeğiyle nöbet tutuyor

TURİZMİN SESİ


Bolu'ya yaklaşık 12 kilometre uzakta bulunan Gölcük Tabiat Parkı'na gelen ayılar, çöp konteynerlerini devirerek içindeki yemek artıklarıyla karınlarını doyuruyor. Ayılar, konteynerlerde yemek bulamayınca da Gölcük'ün 1 kilometre altındaki restoranın bahçesine gelerek, buradaki çöp konteynerlerini kontrol ediyor, yine bahçedeki havuzda bulunan alabalıkları yemeye çalışıyor. Restoran sorumlusu Mustafa Özkan, ayıların yaklaşık 2 haftadır restorana gelmeye başladığını belirterek, "2 yıl önce bir ayı geliyordu, şimdi sayıları 4'e çıktı. Ayılardan korunmak için 4 köpek aldık. Köpekler ayıların geldiğini haber veriyor ama geldiklerinde susuyor. Onlar da ayılardan korkuyor" dedi.

Kendilerinin de akşam saatlerinden itibaren av tüfeğiyle tesisin etrafını dolaşarak nöbet tuttuğunu anlatan Özkan, "Ayıların yaklaştığını görünce havaya ateş ediyoruz, gürültü yapıyoruz. Ayılar korkup kaçıyor. Ne yapacağım ız şaşırdık. Yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi. Yetkililer ise tatilcileri, akşam saatlerinde Gölcük Tabiat Parkı'na gitmemeleri konusunda uyardı. Bolu Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, Gölcük bölgesinde ayıların olduğunu ifade ederek, "Ayılar o bölgeyi yaşam alanı olarak belirlemiş. Aç kalınca Gölcük'e geldikleri doğru. Yapabileceğimiz bir şey yok. Ayı vurmanın cezası 18 bin TL. Gürültü yapılarak bölgeden uzaklaştırılması gerek" diye konuştu. Öte yandan, Gölcük Tabiat Parkı'nda gece nöbetine kalan ormancıların da ayılar nedeniyle belli bir saatten sonra Gölcük çevresinde dolaşamadığı öğrenildi.