RESSAM NEŞE BANU 41’NCİ SERGİSİNDE

Ressam Neşe Banu,Viyana'da açtığı 41. kişisel sergisinde toplam 54 eserinin yer aldığını ve 12 Aralık gününe kadar sanatseverlerin beğenisine açık olacağını söyledi

TURİZMİN SESİ


Kent merkezindeki tarihi TIME galerisindeki serginin açılışını yapan Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Kadri Ecvet Tezcan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Sizler, başbakan, cumhurbaşkanı, baş komutan olabilirsiniz. Her şey olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız" vecizesini anımsatarak, ressam Neşe Banu'nun fevkalade güzel bir galeride düzenlediği bu serginin açılışını yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

TIME galerisinin sahibi Wolfgang Wachtl da yaptığı konuşmada, Avusturya ile Türkiye arasındaki olumlu ilişkilere değinerek, "Türk sanatçıların açtığı sergilerle iki ülke arasında bir kültür köprüsü kurmak istediklerini" belirtti. Avusturya'da yaşamlarını sürdüren Türk kökenli 400 bin kadar insanın iki ülke arasındaki "mükemmel ilişkilerin somut bir kanıtı olduğunu" kaydeden Wachtl, aynı anda 4-5 sergiye ev sahipliği yapacak kapasitede olan galerinin kapısının Türk sanatçılara her zaman açık olacağını söyledi.

Ressam Neşe Banu, serginin açılışında Türk ve Avusturyalı sanatseverlere teşekkür ederek, Viyana'da açtığı 41. kişisel sergisinde toplam 54 eserinin yer aldığını ve 12 Aralık gününe kadar sanatseverlerin beğenisine açık olacağını anlattı.

Sanatçı Banu daha sonra da önceden anons edilen piyanistin gelememesi üzerine kendi bestesi olan "Göz yaşların inci tanesi" adlı şarkıyı konukları için enstrümansız olarak seslendirdi. Bu arada ressam Neşe Banu, Viyana belediyesi kültür dairesinin her yıl organize ettiği Viyana festival haftası (Wiener Festwochen) komitesi tarafından, 2010 yılı için Viyana'da sergi açmak üzere davet edildiğini ve festival nedeniyle açacağı sergi için çalışmalarını da Viyana'da sürdüreceğini söyledi.