Reklamasyon Yönetimi Etkinliği

BIX Kurumsal ile Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin birlikte hazırladığı Reklamasyon Yönetimi etkinliği, Miracle Deluxe Resort’te yoğun bir katılımla gerçekleştirildi

TURİZMİN SESİ

Etkinlik içerisinde, BIX Kurumsal Hukuk Danışmanları, Av.Fulya Baykal ile Av.Banu Altunlu Reklamasyon yönetimi ile ilgili temel bilgiler vererek, reklamasyon konusunun hukuki boyutlarını değerlendirdi. 
 
Bülent Dokuzluoğlu yaptığı açıklama’da, 
BIX Kurumsal olarak, Türkiye’nin turizm başkenti olan Antalya’da faaliyete başladığımız 2005 yılında beri, çok sayıda işletmeye, gıda hijyeni, misafir güvenliği ve ISO standartları konusunda denetim ve danışmanlık hizmetleri vermekteyiz. Bu çalışmalar sırasında, sektörümüzde reklamasyon yönetimi konusunda otel işletmelerinde farklı uygulamalarla karşılaştık. 
 
Bazı misafirlerin tatildeyken, kaza/hastalık gibi bir olayla karşılaştığında, hemen bunu önce acenteye sonra da otele reklamasyon olarak geri döndürdüğünü ve ne kadar koparabilirsem kar mantığı ile hareket ettiğini görmekteyiz.  Paket tatil davaları üzerinde uzmanlaşmış hukuk firmaları bu konuda acenta misafirlerden her konuda şikâyetçi olmalarını istemektedir. Bu hukuk firmaları kendi yüksek ücretleriyle bu davaların değerlerini önemli ölçüde arttırıyorlar. Bu nedenle oteller haksız taleplerle karşı karşıya kalmaktadır. Otellerimizde ise; Şikâyet ve reklamasyonla ilgili bir dokümantasyon sistemi yoksa, bu konuda hukuki, teknik destek alamıyorsa, çalışan rotasyonu yüksek ise, şikâyet/reklamasyonla ilgili konuda gerekli özeni göstermediyse mecburen reklamasyon ödemelerine katlanmak zorunda kalıyorlar. Bu konuda hukuk danışmanlarımız ve sektör tecrübelerimizle hazırladığımız BIX-REM reklamasyon yönetim sistemi ile otellerimizin haksız reklamasyonlardan korunmasını amaçlamaktayız. Dedi. Toplantı sonunda, POYD Yönetim Kurulu Üyesi Sn.Nuri İnce  Bülent Dokuzluoğlu’na, teşekkür plaketi verdi.