Raybüs İle Keyifli Kültür Turu

Sivas’ın Divriği ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Divriği Ulu Camii’ne ulaşım, Raybüs sistemiyle keyifli bir hale geldi

TURİZMİN SESİ

Divriği’ye gitmek isteyenler Raybüsleri kullanarak keyifli bir yolculuğun ardından ilçeye varıyor. İlçeye gelen turistler UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Divriği Ulu Camii’nin gizemlerini yerinde inceliyor, eski tarihi sokakları geziyor ve meşhur Divriği pilavını yeme imkanı buluyor. 
Divriği Kalesi, Kesdoğan Kalesi, Abdullah Paşa ve Ayanoğlu gibi görmeye değer çok sayıda tarihi yapının bulunduğu Divriği’yi daha iyi gezmek için konaklama imkanları da mevcut. İlçedeki otel işletmecilerinden biri olan Dilaver Güllüoğlu, otellerde yöresel yemeklerin de hazırlandığını ve misafirlerine ulaşım noktasında da yardımcı olduklarını dile getirdi.
 
 
Sivas'ın Divriği ilçesindeki tarihi Divriği Ulu Camii 1228–29 yıllarında Mengücekli beyi Ahmed Şah tarafından, Dârüşşifa ise aynı tarihte Ahmed Şah'ın eşi ve Erzincan beyi Fahreddin Behramşah’ın kızı olan Turan Melek tarafından Ahlatlı Muğis oğlu Hürrem Şah adlı bir mimara yaptırılmıştır. Darüşşifa caminin güney duvarına dayanmıştır, orta bölümü bir ışıklık kubbesi ile örtülmüştür, giriş ile birlikte dört eyvandan oluşur. Darüşşifanın kuzeydoğu köşesinde türbe yer alır. Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası 1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmıştır. Bu tarihten itibaren bilinirliği iyice artan ve taşıdığı gizemlerle merak konusu olan Divriği Ulu Camii, her yıl yurt içi ve yurt dışından gelen binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.