RAMADA PLAZA İZMİT KAPILARINI AÇTI

Kocaeli'nin beş yıldızlı uluslararası ilk zincir oteli olarak uzun süredir gündemde olan ve son haftalarda protokol ziyaretleriyle adını sıkça duyduğumuz RAMADA PLAZA İZMİT oteli sonunda kapılarını açtı

TURİZMİN SESİ


Bazı organizasyon ve görüşmeler için hafta sonu Kocaeli de bulunan Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat ERGÜN, programında Ramada Plaza İzmit otel ziyaretine de yer ayırdı. Cumartesi gün ki yoğun programı arasında Kocaeli Valisi Ercan TOPACA, Kocaeli Ak Parti Milletvekilleri İlyas ŞEKER ve Zeki Aygün' ün de aralarında bulunduğu heyet ile Ramada Plaza İzmit te dinlenme molası verdi. Henüz resmi açılış töreni yapılmayan otel, Bakan Ergün'ün ziyaretinden iki gün sonra 10 Temmuz tarihinde hizmete açıldı.

Tüm birimleriyle faaliyete geçen otel, artık tüm rezervasyon ve organizasyon taleplerine cevap verebilecek durumda. Otelin Yönetim Kurulu Başkanı Kemalettin Akkurt, Başkan Yardımcısı İlhan AKKURT , Genel Müdür Cengiz CANER ve tüm departman müdürleri tarafından kapıda karşılanan Bakan Ergün ve beraberindeki heyetle birlikte öncelikle otel turu atıldı ve otel hakkında bilgiler verildi. Otelin tüm birimlerini dolaşan Bakan Ergün, dikkatle inceleyerek çeşitli sorular yöneltti. İzmit için geç kalınmış bir yatırım olduğunu söyleyen Bakan Ergün, ' Kocaeli böylesine kaliteli , dünya standartlarında bir oteli yıllar öncesinden beri hak ediyordu.

Sanayinin kalbi kabul edilen bir kentte, sanayiyi ağırlayacak, misafir edecek, huzur ve güven içerisinde konaklamalarını sağlayacak, yüksek kapasiteli otellerimiz yetersizdi. Görüyoruz ki bunu fark eden işadamlarımız, birer birer yatırım kararları alarak bunları hayata geçirmeye başlamışlar. Bu konuda öncülük eden Kemalettin Bey'i , tüm İzmitliler ve İzmit te faaliyet gösteren şirketler adına kutluyorum. Bir İzmit çocuğu olarak, her ne kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olsam da, Turizm –Otelcilik sektöründeki gelişmeleri izlemek gurur verici, İzmit artık bugüne kadar başka illere kaçırdığı gelirlerini geri kazanarak, ticaret hayatı ve istihdamda da canlanma yaşayacaktır. Hükümet olarak , turizm teşvikleriyle ve sanayinin gelişmesiyle yatırımcıları yönlendirmeye devam edeceğiz. Elini taşın altına koyan , kazandığını paylaşmak, yaşadığı kente fayda sağlamak arzusunda olan, herkesin arkasındayız' dedi.

Daha sonra lobi alanında kendileri için hazırlanan özel ikramlar eşliğinde, çay molası veren Bakan Ergün ve heyeti, sıcak bir ortamda sohbet etme ve dinlenme imkanı buldular. Sohbet esnasında Kemalettin AKKURT tarafından Bakan Ergün'e Üst düzey protokol mensupları için özel hazırlanan Otel Tanıtım Albümü takdim edildi. Bu sırada konuklarıyla yakından ilgilenen Kemalettin Akkurt, ' Sayın Bakanımızın nezdinde tüm kent ve devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bugünleri görmek herkes bilsin ki, çok kolay olmuyor, bu çatının altında yılların emeği, çalışması yatıyor. Şimdi hem ailemiz, hem de İzmit adına haklı bir gurur yaşıyoruz.

Desteğiniz devam ettiği sürece, biz de yeni projelerle, yatırımlarla ülke kalkınmasında bir tuzumuz olsun diye çalışmaya devam edeceğiz.' Dedi. Genel müdür Cengiz CANER de , ' Hafta başı itibariyle sessiz (törensiz) bir açılış ile hizmet vermeye başladık, hatta ilk misafirlerimiz konaklamaya başladılar bile. Ekip olarak bunun heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadar ilgi ve desteklerini eksik etmeyen tüm İzmit basınımıza teşekkür ediyorum. Tüm yerel basın emekçileri için , özel bir kokteyl organizasyonu düzenleyerek, otelimizi yakından tanıyıp , görmelerini istiyoruz. 14 temmuz sonrasında bununla ilgili duyurumuzu yapacağız.' Dedi. Otel 182 oda, 365 yatak kapasitesi, 2 restaurant, SPA Merkezi ve The North Shield Pub ile konuklarına hizmet vermeye hazır.