Raffles İstanbul’a yeni Executive Chef

Raffles İstanbul Zorlu Center’ın içinde yer alan Arola Restaurant’ın Katalan şefi Omar Mosquera Mallen, otelin tüm yeme-içme organizasyonundan sorumlu Executive Chef olarak atandı

TURİZMİN SESİ

Raffles İstanbul Zorlu Center bünyesinde yer alan ve iki Michelin yıldızlı İspanyol şef Sergi Arola’nın felsefesini yansıtan Arola Restaurant’ın başarılı şefi Omar Mosquera Mallen, Arola’daki başarısını bir adım öteye taşıyarak, Raffles İstanbul’un tüm restoran, bar ve lounge’ları, pastanesi ve banket operasyonundan sorumlu, Executive Şefi olarak yeni görevine başladı.Barselona’daki The Hofmann School yemek okulunda öğrenim gören Omar Mosquera Mallen, kariyerine yine Barselona’da bulunan Restaurant Gaig’de başladı. Ardından o dönemin tek Michelin yıldızlı restoranı El Racò D'en Freixa’ya geçen Mallen; yolculuğuna 2004 yılında, gastronominin kalbi Paris’te devam etmeye karar verdi. Üç Michelin yıldızlı Plaza Athenee’de dünyaca ünlü Fransız şef Alain Ducasse ile çalışma imkanı bulan Mosquera, daha sonra her ikisi de 3 Michelin yıldızına sahip olan Paris’teki Balzac Restaurant’ta ve Londra’daki Sketch’te bir başka efsane isim Pierre Gagnaire’in mutfağında görev aldı.  

Şef, 2005 yılında Barselona’ya döndü ve kendi restoranı Osmosis’i açarak üç yıl işletti O dönemde tanıştığı Sergi Arola’nın birlikte çalışma tekflini kabul eden Mallen, 2011’den itibaren İspanyol mutfağının en güzel örneklerini sunan Arola Restaurant’ın dünyadaki pek çok restoranında başarıyla rol aldı.  Kendisini yaratıcı ve hevesli bir aşçı olarak tanımlayan; özellikle Fransız, İtalyan ve İspanyol mutfakları hakkında derin bilgi ve deneyime sahip olan Omar Mosquera Mallen, bundan böyle yoluna Raffles İstanbul Zorlu Center’ın Executive Şefi olarak devam edecek.
 
Raffles İstanbul Zorlu Center Hakkında:  128 yıl önce kurulan Raffles, yıllardır eşsiz deneyimlere ve unutulmaz anlara ev sahipliği yapıyor. Doğduğu şehir olan Singapur’da ikonlaşan Raffles markası; Dubai, Seyşeller, Kamboçya, Paris, Pekin, Hainan, Mekke, Makati ve Jakarta’da lüksün yeni tanımıyla konuklarını ağırlıyor. Seyahati bir varış noktası değil, bir deneyim olarak görenler için büyüleyici, heyecan verici ve şaşırtıcı hizmetler sunan Raffles; her konuda zevk sahibi, en iyisini isteyen ve “unutulmaz”ı arayanların tercihi.
 
Raffles İstanbul Zorlu Center, Raffles otellerinin Türkiye’de ilk, Avrupa’da ise ikinci oteli. 49’u süit olmak üzere toplam 185 odası bulunuyor. Şehirdeki standartların üzerinde genişliğe sahip olan odalar 62 metrekareden başlıyor, süit odalarda 416 metrekareye kadar çıkıyor. Otelde Türk mutfağının çağdaş yorumlarını sunan Rocca Restaurant, efsanevi Long Bar, Writers Bar ve Lavinia Lounge’un yanı sıra, Michelin yıldızlı İspanyol şef Sergi Arola’nın “Arola” restoranı da yer alıyor. 
 
Otelin kazandığı başarılar:
 
2016 TripAdvisor Travellers’ Choice Awards’da, “Avrupa’nın En Lüks 25 Oteli”nden biri seçildi.
 
Skal International İstanbul Kulübü tarafından ‘’Yabancı Zincir’’ kategorisinde Skalite ödülüne layık görüldü.
 
World Luxury Hotel Awards tarafından “Türkiye’nin En İyi Lüks Spa Oteli” seçildi.
 
Conde Nast Traveler tarafından yılda bir kez yayınlanan “Hot List 2015”e seçildi.
 
Travel+Leisure Dergisi Amerika edisyonu tarafından yılda bir kez yayınlanan “It List 2015”e seçildi.
 
Conde Nast Traveler ve Tatler Travel Guide “2014’ün En İyi Yeni Otelleri” listesinde yer aldı.
 
Fodor’s Travel’ın “2014’ün En İyi 20 Yeni Oteli” sıralamasında yer aldı.
 
Luxury Travel Intelligence’ın “2014’ün En İyi 10 Lüks Otel” sıralamasında yer aldı.