RAFET İNCE VE EKİBİ ÖDÜLLE DÖNDÜ

Ünlü şef Rafet İnce kaptanlığındaki ‘LAVA Culinary Olympic Team’, 05-10 Ekim tarihleri arasında Almanya’da gerçekleştirilen İKA Dünya Aşçılık Olimpiyatları’ndan 3 Gümüş, 2 Bronz madalya ve 2 diploma ile döndü

  
TURİZMİN SESİ


Dünya Aşçılar Birliği Wacs’ın Düzenlemiş olduğu ve 112 yıldan bu yana süregelen İKA Dünya Aşçılar Olimpiyatı’nda Türkiye’yi, Türkiye Aşçılar Federasyonu’na (TAFED)  bağlı ‘LAVA Culinary Olympic Team’ başarıyla temsil etti .2011 yılından bu yana LAVA bünyesinde danışman olarak çalışan şef Rafet İnce yönetiminde kurulan ‘LAVA Culinary Olympic Team’, Türk mutfak kültürünü ve yetenekli Türk şeflerini dünya arenasına çıkardı. Türkiye’yi temsil eden, birbirinden yetenekli aşçıların oluşturduğu ‘LAVA Culinary Olympic Team’ 05-10 Ekim tarihleri arasında, Almanya’nın Erfurt şehrinde düzenlenen İKA Dünya Aşçılar Olimpiyatları’ndan 3 gümüş ve 2 bronz madalyanın yanı sıra 2 de diploma ile Türkiye’ye döndü.

Türkiye Aşçıları Federasyonu bünyesinde bulunan şeflerin oluşturduğu ‘LAVA Culinary Olympic Team’ aldıkları 3 gümüş ve 2 bronz madalya ile Türkiye’yi gururla dünyaya tanıtmış olmakla birlikte olimpiyatlarda yaptıkları tüm yemeklerde bir hikâye sunarak, içeriğindeki ürünler ve kullanış yöntemleriyle de dikkatleri üzerine çekti.Aşçılık mesleğinde çıta yükselten IKA Olimpiyatları’na katılan ‘LAVA Culinary Olympic Team’in kaptanı şef Rafet İnce, “Daha önceki tecrübelerimize ve deneyimlerimize dayanarak zorlu ve mücadele gerektiren bir maraton için girdik. 6 gün boyunca gece gündüz ülkemizi ve bayrağımızı en iyi şekilde dalgalandırdık. İKA Dünya Aşçılar Olimpiyatı’nda takımımızın amacı Türk mutfağını dünya arenasında tanıtmaktı. Bununla birlikte daha önce kazanmış olduğumuz sayısız başarıların üzerine bir yenisini daha ekledik.” diye belirtti.

Ödül Listesi

Rafet İnce Team Captain  - 1 Gümüş Madalya  /1 Diploma
Sedat Yaman - Pastry Chef  - 2 Gümüş Madalya
Ayhan İlkis - Chef  - 1 Bronz Madalya/ 1 Diploma
Özgür Öztürk - Chef  - 1 Bronz Madalya
Begüm Başar - Team Menajer