Prof Faik Somer Spor Lisesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı 

İstanbul Prof Faik Somer Spor Lisesi'nde  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

TURİZMİN SESİ


Bugün Atatürk’ün ‘En büyük eseri’ Cumhuriyet’in 99’uncu yaşı. İşgal altındaki bir ülkeyi özgürlüğe taşıyan büyük bir ulusun evlatları torunları, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” düşüncesiyle taçlanan Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşku ve onurla kutluyoruz. Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a adım atmasıyla yakılan kurtuluş ateşi, bir yandan ülkeyi işgalden kurtarırken diğer yandan da Cumhuriyet'e giden yolun alt yapısını hazırlandı. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” sözü yeni yönetimin meşalesi oldu. Bizlerde okullarımızda caddelerimizde Cumhuriyetin temellerini atan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla kutlamalara başladık.

İstanbul Prof Faik Somer Spor Lisesi Okul Müdürü Halil Yetimoğlu, öğrencilere, öğretmenlere coşkulu ve gurur verici bir konuşma gerçekleştirdi. Savaşlar ve işgallerle, güçlülerin zayıflara zulmüyle yazılan insanlık tarihinin karanlık döngüsü, bundan 100 yıl önce bu topraklarda kırıldı. Ekonomik ve askeri gücü arkalarına alarak yeni sömürgeler kurmak hayalindeki istilacılar ilk yenilgiyi burada tattı. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen tarihin en onurlu direnişi güçlülerin değil haklıların zaferiyle sonuçlandı. Atatürk sadece bir askeri deha değildi. Çağının çok ötesinde bir liderdi. Halkının kaderine yön verecek yönetim şeklini daha Kurtuluş Savaşı yıllarında belirlemişti. Hedef Cumhuriyet’ti. Ve savaştan bir yıl sonra zafere anlam katan o büyük adım atıldı. 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Ömrünü halkının istiklaline, bağımsızlığına ve özgürlüğüne adamış bir neslin, canı ve kanı pahasına kazanıp bizlere bıraktığı en değerli mirastır Cumhuriyet. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Cumhuriyet barışın tatlı güneşidir.” Cumhuriyeti demokrasinin tatlı güneşiyle aydınlatacak olan ise bizleriz. 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılı tüm yurtta olduğu gibi İstanbul Prof Faik Somer Spor Lisesi'nde coşkuyla kutlandı. İzleyenlerin duygu ve gururlu anlar yaşadığı Cumhuriyet Bayramında, İstanbul Prof Faik Somer Spor Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri şarkı ve şiirlere eşlik ettiler.

İstanbul Prof Faik Somer Spor Lisesi Okul Müdürü Halil Yetimoğlu, öğrencilere, öğretmenlere coşkulu ve gurur verici kutlama için teşekkür ederken öğrencilerin katılımı ve eşlik etmeleri gurur vericiydi. Yeni nesil gelecek için umut veriyor. Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir vurgusunu yapan Mustafa Kemal Atatürk, öğretmeni geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusu olarak tanımlamıştır. İşte tam da bu tanımda saklıdır öğretmenliğin anlamı. Baş öğretmen Atatürk'ü ve tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz.

İstanbul Prof. Faik Somer Spor Lisesi Müzik öğretmeni Filiz Çımagil eşliğinde şarkılar şiirlerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri  çeşitli gösterilerle birlikte Cuma günü öğle sonrasında kutlama programları sona erdi.  

Okula Resmi Bayramlarda asılmak üzere Atatürk ve Türk Bayrağı ihtiyacına,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu karşıladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi okulumuza hediyesi olan Türk Bayrağı asıldı. Spor Lisesi öğrencileri,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan belediyenin imkanları dahilinde, isteklerinin karşılanmasını ve müsait olduğu  bir zamanında Şampiyonların, her branşta Milli Sporcuların okuduğu okula ziyaret etmesini beklediklerini bizlerin aracılığı ile  iletiyor. Çoşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet bayramı Cumartesi günü bağlı bulunan Ataşehir  ilçesinde  sabah kutlamalarıyla devam edildi. 

Cumhuriyetimizin 99'ncu yılı kutlu olsun... 

Yaşasın Cumhuriyet, Var Olsun Türk Milleti , Ne Mutlu Türküm Diyene...