PRESİDENT HOTEL’DE ÇEVRE EĞİTİMİ

BW The President Hotel'de, otel personeline yönelik, çevre bilinçlendirme eğitimleri veriliyor

TURİZMİN SESİ


Son yıllarda, dünya ve ülkemiz gündeminde yoğun olarak yer alan, küresel ısınma, su kaynaklarının azalması, doğanın kirlenmesi gibi çevre sorunları ile atıkların geri kazandırılması, su ve enerji tasarrufu gibi konularda, tüm otel çalışanlarına, her ay bir eğitim semineri veriliyor.
Eğitim seminerinde, bir parçası olduğumuz eko-sistemin öneminin anlatıldığını kaydeden BW The President Hotel Çevre Sorumlusu Emine Girgin, “Çevre; besinlerden suya, oksijenden doğal kaynaklara kadar, yaşamımız için gerekli olan her şeyi kapsamaktadır. Ancak, çevremize gereken önemi vermeyip, sürekli kirlettiğimiz için gelecekte büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz.

Gelecek 50 yıl içinde, atmosfer sıcaklığında 1 derece artış olması, tüm eko-sistemi altüst ederek, kuraklıktan susuzluğa kadar çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmamıza neden olabilir. Verdiğimiz eğitimlerde; çocuklarımıza, üzerinde yaşayabilecekleri 'sağlıklı bir çevre' bırakıyor olabilmenin önemini anlatıyoruz. Çevremizde kıt olan kaynakların korunması için enerji ve su tasarrufu, atıkların geri kazandırılması gibi konularda yapılabilecekler hakkında örnekler veriyoruz” dedi.

Komşu esnafa, çevre eğitimleri verilecek
Temmuz ayı ile ilgili geçtiğimiz hafta verilen çevre bilinçlendirme eğitim seminerine katılan BW The President Hotel Genel Müdürü Ersin Durgun, şunları söyledi: “Çevre, hepimiz için çok önemli. Bu önemi göstermek için personelimize verdiğimiz eğitimlerin yanında, önümüzdeki günlerde komşu esnafımıza da, konuyla ilgili eğitimler ve toplantılar yapacağız. Bu bilinci, sadece iş yerimizde değil, evimizde de aşılamak için birbirimize bu konuda hatırlatmalarda bulunuyoruz. Otel olarak, Çevreye Duyarlı Tesis olabilmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz”