POİNT HOTEL, ÖZEL BARBOROS MENÜSÜ

Point Hotel Barbaros,Point Gurme' konseptiyle, kişilerin yeme-içme konusunda farklı kültürleri denemesi ve tanıması amacıyla şarap tadımı ve yemek uyumu seminerlerine başlıyor

TURİZMİN SESİ


Dünyanın yeni otel teması Art-Tech konseptine sahip Point Hotel Barbaros, bugüne kadar yaptığı kültürel ve sanatsal etkinliklerin devamı olarak şimdi de 'Point Gurme' konseptiyle, kişilerin yeme-içme konusunda farklı kültürleri denemesi ve tanıması amacıyla şarap tadımı ve yemek uyumu seminerlerine başlıyor.

Geleneksel olarak devam etmesi planlanan seminerler, dünyaca ünlü sommelier ve şefleri biraraya getirecek. İlki 14-17 Mayıs 2011 tarihleri arasında Kavaklıdere'nin katılımıyla düzenlenecek 'Şarap Tadımı ve Yemek Uyumu Semineri'nde şarapseverler, dünyanın en geniş ve en önemli kaliteli şarap bölgelerinden biri olan Bordeaux'yu, şaraplarının özelliklerini, tadım ve servis tekniklerini, Dünyanın En İyi Sommelier's derecesine sahip birçok ünlü sommelier yetiştiren Master Sommelier Annie Crouzet'den öğrenecekler. Katılımcılar, bu günler kapsamında Bordeaux Bölgesi'nden özellikle Grand Cru, Cru Bourgeois ve Bordeaux Supérieur olmak üzere ve Kavaklıdere'nin uluslararasi ödüllü ürünleri de dahil, 17 değişik şarabı tanıyacak ve tadacaklar.

Şarapseverlere bu eğitimin hemen ardından da Bordeaux şarapları ve uluslararası ödüllü Kavaklıdere şaraplarının sunulacağı ve Fransa'nın önde gelen otellerinden Hotel du Golf/ Le Bois Fleuri'nin Michelin yıldızlı şefi Jérôme FAURE ve Dünyanın en iyi 4. Sommelier'i Master Sommelier Annie Crouzet tarafından sadece Point Hotel Barbaros için tasarlanıp kreasyonu yapılacak “Özel Barbaros Menüsü” sunulacak.


Şarap Tadımı ve Yemek Uyumu Seminer Programı

Master Sommelier Annie CROUZET'nin vereceği formasyonla;

1. Gün / 14 Mayıs 2011, Cumartesi – Saat : 18:00 – 20:30
Aynı Üzüm Ayrı İklim
Ilk günkü eğitimde, Bordeaux şaraplarına bütün ayrıcalıklarını veren coğrafi ve iklimsel özelliklerin yanı sıra asırların birikim ve deneyiminin mükemmelleştirdiği şarap üzüm çeşitlerinden Cabernet Sauvignon, Merlot ve Sauvignon Blanc şarap üzümlerinin Anadolu toprak ve ikliminde nasıl değişik aroma ve tatlarla yorumlandığı, Bordeaux ve Kavaklıdere şaraplarının karşılaştırmalı tadımlarıyla görülecek.

Bu seansta ayrıca Bordeaux şarapçılığı teknikleri, şarap seçimi, şarap tanımında yardımcı olacak sommelier sırları öğretilecek ve 3 Bordeaux 3 Anadolu olmak üzere 6 değişik şarap tadılacak.

Öğrenilecek ve Tadılacak Şaraplar :
Chateau Techeney Bordeaux Superieur kırmızı
Terra Burdiguala Bordeaux Superieur Entre Deux Mers kırmızı
Château Grand Bourdieu Bordeaux Graves beyaz
Egeo Cabernet Sauv+Merlot Kavaklidere kırmızı
Egeo Sauvıgnon Blanc Kavaklıdere beyaz
Ancyra Merlot Kavaklıdere kırmızı

2. Gün / 16 Mayıs 2011, Pazartesi - Saat : 18:00 – 20:30
Bordeaux Rive Gauche
1- Nehrin aşağı sol kıyı şeridindeki AOC şarapların tanıtımı ve degüstasyonları ve yemek-şarap uyumu (Pessac Léognan)
2- Nehrin üst sol kıyı şeridindeki (Medoc, Margaux, Pauillac, St Estèphe) AOC şarapların tanıtım ve degüstasyonları ve yemek-şarap uyumu

Öğrenilecek ve Tadılacak Şaraplar :
Pessac Leognan Chateau Cruzeau 2005 beyaz
Medoc La Tour Blanche Cru Bourgeois Supérieur Bernard Magrez 2004 kırmızı
Margaux Sirène Giscours (second vin Château Gıscours 3é Grand Cru) 2008 kırmızı
St Estèphe Grand Cru Cos Labory 2007 kırmızı
Pauillac Grand Cru Chateau Haut Bages 2007 kırmızı
Medoc Château La Cardonne Cru Bourgeois Superieur 2003 kırmızı

20:30 – 23:00 – Akşam Yemeği
Özel BARBAROS Menülü Yemek + Şarap Uyumu

3. Gün / 17 Mayıs 2011, Salı - Saat : 18:00 – 20:30

Bordeaux Libournais ve Sauternais
Nehrin sağ kıyı şeridindeki (Libournais) AOC (Appelation d'Origine Controlée) Grand Cru Saint Emilion ve Pomerol şarapları ile, ünlü Sauternes şaraplarının tanıtımı ve degüstasyonlarının yanısıra yemek/şarap uyumu teknikleri öğrenilecek.

Öğrenilecek ve Tadılacak Şaraplar :
Montagne St Emilion Fleur Musset 2009
Pomerol Chateau Mayne 2008 kırmızı
Saint Emilion Grand Cru La Fleur Cardinale 2007 kırmızı
Saint Emilion Grand Cru Chateau Fombrauge 1999 kırmızı
Sauternes Grand Cru Chateau Vedrines 2005 beyaz tatlı

20:30 – 23:00 – Akşam Yemeği
Özel BARBAROS Menülü Yemek + Şarap Uyumu


Point Hotel Barbaros, Esentepe
Tel: 0212 337 30 00