PLAJ FUTBOL TURNUVASI SONUÇLANDI

Van Valisi Münir Karaloğlu, 'Plaj Futbol Turnuvası'nda şampiyon olan Türk Telekomspor'un para ödülü ve şampiyonluk kupasını verdi

TURİZMİN SESİ


Van Valiliği, Van Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Plaj futbolu turnuvası" sona erdi. Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde düzenlenen ve 4 gün süren plaj futbolu turnuvasına Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerinden toplam 12 takım katıldı. Tüm rakiplerini mağlup eden Türk Telekomspor ile Gevaşspor finalde karşı karşıya geldi. Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Şube Müdürü Yalçın Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Fatih Tekbudak, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Polater'in izlediği final karşılaşması büyük çekişmeye sahne oldu. Maçın ikinci periyodunda 2-0 öne geçen Gevaşspor skor üstünlüğünü korumayınca normal süresi 4-4 berabere sona erdi. 3 dakikalık uzatmada da skor değişmeyince penaltılara geçildi.

Penaltılar sonunda Türk Telekomspor rakibini 7-6 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu. Şampiyon olan türk Telekomspor'un şampiyonluk kupa ve bin 100 TL'lik para ödülünü Vali Karaloğlu, takım kaptanı Ali Erhan Sağdinç'e verdi. Turnuvada ikinci olan takımın kupa ve 1.000 TL'lik ödülünü, Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, üçüncü olan Arena Halı Saha ve Fair Play üçüncüsü olan Hakkari Belediyespor'un kupa ve 900 TL'lik para ödülünü Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Aslan Sinir verdi. Gol kralı, centilmen takım ve başarılı kalecilerin ödülleri ise TFF Van Bölge Müdürü Fatih Tekbudak, ASKF Başkanı Cengiz Polater, YYÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü Şube Müdürü Yalçın Özdemir tarafından verildi. Kupa ve ödül töreninin ardından Vali Karaloğlu, finalde karşılaşan takımlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.