TURİZMİN SESİ
Yüzde 100 yerli yazılımla markaların ürün yolculuklarını takip etmelerini sağlayarak verimliliğini artıran REM People, 1 yılda 355 bin fotoğraf ile 8.2 milyon ürünü görüntü tanıma teknolojisiyle analiz etti
Yeni nesil perakende analitiği şirketi REM People, geliştirdiği yüzde 100 yerli yazılım çözümleriyle perakende sektörünün röntgenini çekiyor. 2021 yılında pandemiye rağmen cirosunu yüzde 30 artıran REM People, yapay zeka ve derin öğrenme teknolojisiyle kurumların ürün yolculuklarını takip etmelerini sağlarken verimliliğini artırdı. REM People, 2021 yılının tamamında 355 bin fotoğraf ile 8.2 milyon ürünü görüntü tanıma teknolojisiyle analiz etti.
Fotoğraflarla derin öğrenme
REM People, yapay zekâ uygulamalarıyla markaların ürünlerinin perakende noktalarındaki verimliliğini ölçüyor. Görüntü tanıma teknolojileriyle saha satış ekiplerinin çektiği fotoğraflar analiz ediliyor ve reyonlardaki ürünler gözleniyor. Şimdiye kadar veri doğruluğunu artırmak ve hata yapılmamasını sağlamak amacıyla makine öğrenmesi teknikleriyle anomali tespitleri yapılıyordu.
REM People, 2021 itibariyle yapay zekada derin öğrenme aşamasına geçti. İnsan beyninden ilham alan algoritmalar bütününü ifade eden derin öğrenme, yapay sinir ağları olarak da biliniyor. Yani yapay zeka temelli analizler yapan sistemler birbirleriyle konuşarak daha derin analizler yapıyor. Bu gelişmiş analitik metodolojiler, tanımlayıcı, teşhis edici ve öngörücü analitikler yaparak daha hızlı aksiyon alınması için kullanılıyor.
REM People CEO’su Bülent Peker, yeni teknolojilerle birlikte 2021 yılını şöyle özetliyor: “2021 yılındaki pandemiye ve tüm ekonomik şartlara rağmen seneyi yüzde 30 ciro artışı ve yüzde 40 brüt kar artışıyla tamamladık. 36 müşteri için portal açıldı ve 355 bin fotoğrafla 8.2 milyon ürün görüntü tanıma algoritması kullanılarak işlendi. Sunduğumuz hizmetle müşterilerimiz verimliliklerini artırdılar. 2022 yılında da Türkiye ve dünyada büyümeye devam edeceğiz.”
Sektörünün en hızlısı
REM People, yıla iki ödülle hızlı başlamıştı. REM People, Deloitte Technology Fast 50 Programı 2021 sonuçlarına göre 3. kez Türkiye’nin ‘En Hızlı Büyüyen 50 Teknoloji Şirketi’ listesine girme başarısını göstermişti. Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) en hızlı büyüyen şirketler listesinde de (Türkiye 100) yüzde 777 büyümeyle 14’üncü oldu.