PEPSİCO'DAN BİTKİSEL ŞİŞE

Çevresel sürdürülebilirlik konusunda yenilikçilik ve liderlik misyonunu sürdüren PepsiCo tamamen bitkisel ve yenilenebilir kaynaklardan üretilen dünyanın ilk pet şişesini geliştirdi

TURİZMİN SESİ
PepsiCo, bu çalışma ile içecek şişeleri üretiminde karbon ayak izini önemli ölçüde azaltabilecek.Bitkisel şişe, PepsiCo ve içecek endüstrisi için çığır açan bir yenilik olmakla birlikte, araştırma ve geliştirme çalışmaları konusundaki kararlılığımızın bir sonucudur. PepsiCo'nun yüzde 100 geri dönüşümlü “yeşil” şişesi mısır püskülü, kızılçam kabuğu ve çimen gibi hammaddelerden üretilecek. PepsiCo, gelecekte “yeşil” şişenin üretiminde kullanılan yenilenebilir kaynaklar arasına portakal kabuğu, patates kabuğu, yulaf taneleri gibi şirketin gıda alanındaki faaliyetlerinde kullanılan ürünleri de katmayı planlıyor. PepsiCo yeni şişelerin üretimine 2012 yılında başlayacak.

PepsiCo CEO'su Indra Nooyi, “Bitkisel şişe, PepsiCo ve içecek endüstrisi için çığır açan bir yenilik olmakla birlikte, araştırma ve geliştirme çalışmaları konusundaki kararlılığımızın bir sonucudur” dedi. Bu gelişmeyle PepsiCo, çevresel sürdürülebilirlik konusundaki liderlik konumunu sürdürürken, yeryüzünün doğal kaynaklarının korunması amacıyla toprak, enerji, su ve ambalajların daha verimli kullanılması için 2010 yılında açıkladığı küresel hedef ve taahhütleri doğrultusunda yeni bir adım atmış oluyor. PepsiCo'nun yakın geçmişte gerçekleştirdiği çevresel sürdürülebilirlik çalışmaları arasında şunlar yer alıyor:

•SunChips, Modesto imalat tesislerinde güneş enerjisiyle dünyanın ilk tamamı çözünebilir torbalarını üreterek aynı zamanda tesisin elektrik şebekesinden kullandığı enerji miktarını azalttı.

•Aquafina için 2009 yılından itibaren ABD'deki şişe suyu markaları arasında kendi boyutlarındaki en hafif şişeler olan Eco-fina şişeleri kullanılmaya başladı.

•Naked Juice, ABD'de ulusal çapta dağıtım yapan şirketler arasında, reNEWabottle™ markalı şişe kullanımına geçerek, tüketim sonrası yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastik şişe kullanan ilk içecek oldu.

•Hindistan'da 2009 yılında “pozitif su dengesi” sağlandı – şirket doğrudan ekim çalışmaları ile Hindistan çapında yaklaşık altı milyon litre suyu geri kazandı.

•Dream Machine isimli geri dönüşüm girişimini başlatan şirket, hareketli geri dönüşüm toplayıcılarının erişim alanını artırmayı ve ABD'de içecek kaplarının geri dönüşüm oranını 2018 yılına kadar yüzde 34'ten yüzde 50'ye çıkarmayı hedefliyor.

•Düşük karbon içeren gübreler kullanılarak Tropicana'nın proje boyunca karbon ayak izi keskin bir şekilde düşürüldü.

•Walkers dünyada bir tüketici ürününde karbon azaltma logosu kullanan ilk şirket olarak daha sürdürülebilir ve şeffaf olma kararlılığını ortaya koydu.