TURİZMİN SESİ
"Uçmak Herkesin Hakkı " ilkesiyle yola çıkarak, Türk halkını uçmanın kolay yolu ile tanıştıran Pegasus Hava Yolları, altyapısına eklediği ve dünyada ses getiren yeni teknolojik yatırımlarını, Pegasus Uçuş Eğitim Merkezi'nde düzenlediği toplantı ile tanıttı. Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, Pegasus Uçuş Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Taşbaş ve Pegasus Uçuş Emniyeti Müdürü Kemal Helvacıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, havacılığın teknoloji ile buluştuğu son nokta anlatıldı.
Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türk özel sektörünün en büyük filo yatırımını gerçekleştirerek misafirlerine ekonomik, güvenli ve tam zamanında seyahat imkanı sunan Pegasus'un, gerçekleştirdiği toplam 22.3 milyon USD değerindeki teknolojik 2 yatırımla dünya havacılık tarihinde de bir ilke daha imza attıklarını söyledi. Ali Sabancı, Low cost carrier modeliyle faaliyet gösteren Pegasus, konu uçuş güvenliği ve teknoloji olduğunda tamamen High Cost bir havayoludur. Filomuzu daha da gençleştirerek, büyütmek amacıyla çalışmalarımız sürerken, dünyada öncü teknolojik yatırımlara da yatırım yapmaktan hiç kaçınmıyoruz. Bugün burada, toplam 22.3 milyon USD değerindeki bu teknolojik yeniliklerin en son versiyonlarını, sizinle paylaşmak için biraraya gelmiş bulunuyoruz. dedi.
Konuşmasında, Pegasus'un teknoloji yolculuğunu özetleyen Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat da, tüm operasyonların A'dan Z'ye teknoloji tabanlı yönetildiğini ifade ederek, Pegasus'un Türk Havacılık sektörünü değiştiren başarısının anahtarının; Doğru ürün, doğru pazarlama ve en son teknolojiyi kullanması olduğunu söyledi. Haybat, Bugün burada, teknolojik altyapımıza iki büyük yenilik daha ekliyoruz. Pegasus Hava Yolları olarak, Türkiye'nin en yeni simülatörüne sahip uçuş eğitim merkezini kurduk. Dünyadaki 582 hava yolunun yalnızca Yüzde On'u simülatöre sahip, biz de simülatör yatırımımızla dünyadaki havayolları arasında yüzde 10'a yerleşmiş olduk. Ayrıca çift yönlü data aktarımını gerçekleştirmek üzere Wireless Groundlink End to End Solutions sistemini filomuza entegre etmeye başladık. Bu başlangıçla dünya havacılığında da bir ilk uygulamaya imza attığımızın müjdesini de gururla sizinle paylaşmak istiyorum. dedi.
Pegasus Uçuş Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Taşbaş da, Pegasus'un Boeing 737-800 Next Generation tipindeki yeni simülatörü hakkında bilgi verdi. Taşbaş, En son teknoloji ile donatılan simülatörümüz ile Pegasus Uçuş Eğitim Merkezi şu anda Türkiye'nin en yeni simülatörüne sahip durumda. Sivil Havacılık regülasyonları gereği pilotların, asgari 3 kez 4 saatlik periyotlarda simülatörde uçmaları gerekmektedir. Ancak regülasyonlarda yine başka yerlerde belirtilen gereklilikleri karşılamak için pilotlarımızın her birine yılda toplam 16 saatlik simülatörle uçuş eğitimi verilmektedir. 2008-2010 yılları arasında Pegasus Uçuş Eğitim Merkezi'mizde 568 pilot eğitimi verildi. Bunların 56'sı yabancı pilotlardı. Kral ve Prenslerin pilotları da Pegasus tarafından eğitildi. Yeni simülatörümüz ile bu eğitimlerimizi katlanarak sürdürmeyi ve pilotlarımıza en iyi eğitimi vermeyi sürdürmeyi hedefliyoruz şeklinde konuştu.
Pegasus Uçuş Emniyeti Müdürü Kemal Helvacıoğlu ise dünya havacılığında ilk kez Pegasus tarafından kullanılmaya başlanan Wireless Groundlink End to End Solutions sistemi hakkında bilgi verdi. Helvacıoğlu, ABD'li havacılık teknojileri devi Teledyne firması ile gerçekleştirilen ortaklık sonucu, filonun tüm uçaklarına entegre edilmeye başlanan Wireless Groundlink End to End Solutions sistemi ile uçaklara data aktarımının 15 dakikaya indirildiğini belirtti. Kemal Helvacıoğlu, Wireless Groundlink End to End Solutions sistemi, data aktarım işlemini 15 dakikaya indirerek, bilgilerin her uçuş sonrasında merkezle paylaşılmasını sağlıyor. Bu sistem, misafir konforunu ve emniyetini maksimize ederken, eğitim düzenlemelerini de optimize ediyor. Yani bu şekilde bir uçağın MR'ı 15 dakikada çekilebiliyor. dedi.